All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Party block?

Har du någonsin bott i ett kvarter, vet du att det har sina fördelar och nackdelar. En av de största nackdelarna är utan tvekan den sura grannen.

Det suger granne

Foto: Anne Angelshaug mer

I varje villa är alltid minst en som har glömt hur trevligt det är att ha goda vänner som besöker.

Precis när festen är bäst, ringer den vid dörren ...

Utanför dörren finns en misshandlad granne som klagar över högljudda människor, hög musik och flaskfräsning.

Med ordalydelsen av bostadslagen som höjdes ovanför hans huvud begär han att partiet ska dämpas avsevärt eller helt avslutat.

Det är ofta stressat av ett hot om att åberopa polisen, såvida inte ljudnivån lider till ett absolut minimum. Vad som än händer nu är det ingen tvekan om att det goda humöret får en allvarlig paus.

Strikta arbetsordningar

De flesta husägare har samma stränga husregler. Och det här är ett bra exempel som du får som förtjänade. Erfaren, det finns bara två typer av personer som deltar i bostadsföreningarnas bolagsstämningar: de utan hår och de med lila hår.

Standardformulering i ordningsreglerna är ofta:

  • Ingen lägenhet måste användas så att andra hyresgäster är blygda. Det borde finnas fred i lägenheten från middagstid. 22. 00 till kl. 06. 00. Vissa invånare har också 23. 00 som övre gräns.

    Sjung- och musikövningar, borrning och banktjänster är inte tillåtna under perioden från kl. 21.00 till 11.00 08. 00. Sång- och musikutbildning kan endast ske efter styrelsens tillstånd och med samtycke från hyresgäster som kan vara blyg.

Ge grannskapet varning!

Vi förstår att det är oerhört irriterande när du inte kan sova eftersom grannen har en fest. Detta gäller speciellt på vardagar. Natttröjan är helig för de flesta av oss och måste givetvis respekteras.

Men självklart bör du självklart kunna förnya en fest med goda vänner som stannar längre än tio. För att undvika en strid bör du därför hänga med en närliggande varning.

Varningen ska vara tydlig synlig under resan, och om du har en fest på fredag ​​eller lördag, bör meddelandet hängas måndagen innan. Ju tidigare desto bättre, men det är inget bra skämt att hänga upp en grants varning ett halvt år i förväg.

Nabovarsel är tyvärr ingen tom kraft att driva en thundering nachspiel ute på de små timmarna, men ger dig säkert svängande stunder än du inte har sagt alls.

Också rekommenderar OBOS att du ger grannvakt när du håller en fest, men de skulle också vilja betona att natten övningsövningar går vidare. Hur som helst: Du har inget att förlora när du försöker.

mutor är saken!

Om du har ett gott skratt längst ner på golvet, kommer han knappast att bry sig om din grannas varning, han klagar förmodligen i förväg.

Du har fortfarande ett extra ess i din ärm: Omkräm. Ge problemet bredvid en flaska rött vin, ett par kinobilletter eller liknande. Det påminner dig även om den mest populära surpompen, åtminstone enligt en av de ekonomiska medarbetarnas utmärkta anställda.

ADVERT

Mest populära