All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Paradis för barn

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vill du ett litet paradis för ditt barn? Då ska du inte bara slänga några slumpmässiga gamla möbler i ett av husets rum. Nej, det måste först tänkas och dekoreras.

- Men mycket mer är lag idag än tidigare. Det finns inte en speciell inredningsutveckling som gäller. Sakerna är inte så styva, du får spela lite. Ändå kan det vara klokt att följa arkitekturen och full när barnets rum kommer att rymma, säger inredningsarkitekt och Cand. Design Trine Vibeke Roald i mörka Design AS.

VD för Zett Interiør, Tove Seberg, håller med om.

- Det är inte så mycket som ut nu, kanske bortsett från mörka färger och paneler. Men man borde tänka överallt och syfta till att skapa ett rum där det är bra att vara, säger Seeberg.

Klicka här för alla bilder av häftiga saker och möbler du kommer till barnrum

Alla bilder tagna vid årets gåva och interiör mässan i Lillestrøm förra helgen.

Lär dig rensa

Tut, tut, här kommer jag! Visa mer

För praktiska och städa system kan det vara till stor hjälp - inte minst för att det lär barnen att städa sitt rum.

- Grunderna i ett bra barnrum ska ha en bra logistik. Man borde noga tänka på lagring, för vid beställning kommer du att kunna städa snabbt. Allt ska äga rum: Lego-pads, dockor, nallebjörn, bilder och kläder, förklarar Tove Seberg, chef för Zett Interiør.

Den inre och Cand Design Trine Vibeke Roald i mörka Design som att lägga.

- Har massor av lådor, lådor och kistor med lock till saker så att allt har en permanent plats. Det kan också vara klokt med hjul under möbler. Vänligen ändra spelarna lite under vägen - du behöver inte oroa dig för att alla leksaker är på farten hela tiden. Också se till att anpassa sig till barnens höjd så att de kan få saker på hyllor och skåp själva. Eller motsatsen - lägga upp saker som små barn inte får ta hand om, de äter allt, hon skrattar.

Ljus och färg

- Det viktigaste i ett barns rum är att barnet också ska sova här. Det måste vara lugnt humör och du borde kunna vila ögonen. Det är ganska naturligt att det finns fler färger i ett barns rum än i ett annat rum, men det är nog klokare att ha ljus och neutrala färger på väggarna, och sedan antingen använda de saker du har i rummet för att ge färg, säger Trine Vibeke Roald .

Tove Seberg från Zett Interior Design godkänner.

- Du bör använda färg eller tapeter som ger en viss lugn, till exempel, skulle jag inte rekommendera en stark röd färg, säger hon.

Dessutom är det lämpligt att ha många ljuskällor.

- Du måste ha en övergripande belysning, men också flera små lampor. Till exempel en vägglampa vid sängen och en nattlampa om barnet är rädd för mörkret.Lamporna bör också vara speciellt konstruerade för barn så att de inte skadar, säger Roald.

Läs mer om bostäder och design
  1. Poinsettia fattade eld
  2. för att uppdatera den gamla byrå
  3. En liten geometrisk mirakel
  4. - världens sexigaste hotellrum
  5. Kontrollera färgseende
  6. Du menar stolen Macan är en kopia

- Belysning är viktigt. Man måste ha flera ljuskällor till de olika saker man gör i rummet: Sovelys, läslampa, tyst ljus och ljus om du vill tvätta och rena, förklarar Tove Seeberg.

måste vara en del av

Enligt Trine Vibeke Roald föräldrar bör avgöra hur den övergripande strukturen ser ut, men barnen bör involveras i viss utsträckning.

Seeberg håller med om.

- särskilt flickor från cirka tre år skulle mycket snabbt vilja bli bestämma hur vissa saker ska se ut i sitt rum. Men det är viktigt att föräldrarna är medvetna om mängden och innehållet i vad de får bestämma, säger hon.

Om man är ännu osäker om hur man gör ditt barns rum som möjligt, är det naturligtvis också möjligt att köpa sig till professionell hjälp.

- Vi har en timtaxa på 465 miljoner inklusive moms, och du har att vänta minst 10 timmars arbete, så att minimipriset för dekoration innebär på ett barns rum är 4. 000-5. 000 kronor, säger Seeberg.

Har du ett kallt barnrum i ditt hus? Vänligen skicka ett foto på rummet till redaktörerna för DinSide Economy / Residence. (Vi ber om tillstånd från dig innan vi använder bilden i något redaktionellt sammanhang).

Använd följande adress: [email protected]

ADVERT

Mest populära