All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Ducal - kontinental elegans

akademisk excellens och stolthet är konceptuell chef på Paleet Øystein Aurlien används också ofta, när vi pratade över en månad efter öppnandet.

- Vänligen skriv "handpicked", säger han och sammanfattar hela projektet på ett omfattande sätt. De som jobbar här, butikerna, varorna, allt har valts med omsorg. Detta bör vara en destination med exklusiva föremål som inte finns någon annanstans i Norge.

Han lovar också "det goda hantverket" och drar blinkarna som har haft sitt livs uppdrag, fem ton koppar prydar och karaktäriserar lokalerna.

-De kan ha sitt ämne. Vi har gillat detsamma med alla som kommer att arbeta här och ha palatset att leva, säger han.

Fortsatt ursprungliga karaktär

"A Paris i miniatyr" var fjärdedel av Karl Johan kallas på 1800-talet och sedan Paleet köpcentrum öppnades 1990 tog på en annan kontinentala i Oslos huvudgata. Men tiden går och stiluttryck förändras. En gång i tiden var det moderna och framåtriktade centret något gammalt och blev. Nu verkar det igen uppdateras med kontinental elegans.

Arkitekten Jarmund / Vigsnæs Architects har i samarbete med RISSs inredningsarkitekter varit ansvarig för den visuella omvandlingen.

-Paleets ursprungliga karaktär, baserat på den exklusiva användningen av material och en varm karaktär, har fortsatt på ett nytt sätt och målet har varit att skapa en interiör som kändes intim, exklusiva och lite grov, säger Håkon Vigsnæs.

Slottet rymmer cirka 30 unika detaljhandelskoncept med alla kunskaper och livsstilar. Produkterna plockas ut av köpare med brinnande passion för ämnet.

Continental Style

Över atriumet hänger en solid ljuskrona i snodd koppar.

Centralledaren är briljant nöjd. Han säger att flit och engagemang bakom material och färger är bara en del av Pale ny profil och han talade positivt om vikten av kundens totala upplevelse.

-Den estetiska är bara en del av vad människor kommer att träffas här. Vi arbetade mycket om vad Paleet skulle vara, vilken stil och uttryck vi skulle åka till. Skandinavisk design eller en mer kontinental stil? Vi valde den sista. Vår målgrupp är för Oslo rika, de reser mycket och används för att hög service och kvalitet. Och det var vad vi ville bjuda här.

professionalism och tjänster viktiga värden

Han har en lång erfarenhet av byrån och projekt med identitet- och reputation management.

Den kan arbeta mycket med design och kampanjer, säger han, men innehållet måste vara bra. Med oss ​​finns det människor som jobbar här som kommer att göra skillnaden. Det handlar om välbefinnande och service.Vi har gjort några viktiga strategiska val och arbetat tydligt med alla hyresgäster. Hög professionalism och service är värden som vi har haft en dialog runt och de har viktas tungt i rekryteringen av sin personal, säger Aurlien.

Här bör professionell kunskap och kompetens vara motvikt till e-handel. Vi har velat avancera atmosfären som Paleet var känd för tidigare.

Här bör professionell kunskap och kompetens vara motvikt till e-handel.

Vi testade

Gunn-Helen Eye

Vid material och färger påverkar oss är obestridligt och Paleet är inget lämnas åt slumpen. Här finner kvalitetsmedvetna nordmän att de tas seriöst och material och färger plockas för att skapa rätt humör. Det var goda avsikter och höga mål.

För att testa det nya centrumet, inbjudet ifi. Nej, en speciell shoppingexpert i en omgång. Gunn Helen Eye, socialantropolog, trend krukor med en magisterexamen i lyx Management, välkänd för många av färg tidningen läsare tog utmaningen.

-Detta är helt okej, avslutar hon. Vi har landat i en trevlig bar på andra våningen full av intryck. Hon strävar inte efter den nypressade morotsjuice hon just har fått. Det är hela konceptet som hon sammanfattar på detta sätt och superlativorna flyter på.

-Detta är ett centrum för framtiden. Här är allt från de mest höftiga till innovatörer av dem som går till den mer klassiska. Men det är kvalitet. Här har de verkligen studerat hur man bygger "brandhouse". Plan på relations arkitektur, material, mat, konst och underhållning och även nya fenomen som popup-butiker vi hittar här. Det finns något intellektuellt om allt. Detta är inte centrum för den blinde shopparen. Här kommer de att vara medvetna och moderna, fortsätter hon.

De har varit djärva med färgval. Med tanke på detaljerna avbryter hon sig själv. Titta på den gröna färgen, i vilket annat köpcentrum hittar du det! Hon pekar på soffan jag är inne. Vi är överens om att det ger föreningar till ett engelska bibliotek.

- Det är en upplevelse att gå här! utbreder hon.

Unik Service

När vi beställde kaffe och juice var allt kokt där och då. Den som pressade saften föreslog att orange skulle runda morotsmaken.

- Detta är inte ett köpcentrum. Detta är Paleet, det är ett separat universum! Här är den mycket höga servicenivå på ett naturligt sätt. En äkta vänlighet, inte undervisad på en kurs. De som arbetar här är utbildade för att komma ihåg ansikten och namn. Vi ses. Här kommer de ihåg dig och vad du köpte nästa gång du kommer tillbaka. Vi gillar att ses. Det är väldigt viktigt idag. "Jag har inte upplevt det här på något annat norskt centrum tidigare, men i andra länder", säger hon.

Hela nedre våningen är reserverad för servering.

Not köpcentret, men Paleet

Hon har skrivit en artikel om livet på köpcentret, där människor rusa blint off stop shops där man knappast kunde ses. Och om du får en fråga, låter det lika mekaniskt som en samlingslinje eller en mataffär.

-Se här, säger hon och visar att folk saktar ner. De njuter av sig själva. Det finns färgerna som gör det. Detta är ett annat sätt att vara i ett centrum.

Ett studieprojekt för industrin

Plats för matupplevelser.

Hon tror att alla i branschen ska ta en resa här, sitta ner och upplev atmosfären och märka vad som fungerar.

-Det finns färger och material som skapar atmosfären, tillverkar och säljer industrin. Dessutom finns det verkligen något att lära sig om kundservice och förhållandet mellan lokalerna och där för att frestas att köpa, säger hon med glimten i ögat.

Du anger

Gatan mot gatan är oförändrad och två ingångar går in i mitten. Den nya är bara upplevd när du är i. Ingången kan vara en kritisk punkt, men här har medvetet styrt bort från "lukusfellen" som gör att folk känner sig avvisade i dörren.

Det är lätt att missa här, säger Gun Helen och berättar att många är tveksamma till att gå in om det verkar alltför exklusivt. Här finns en värme och trivsel som är så viktiga och folk kommer att dras in, kommer de vill vara här en lång tid och inte minst de kommer att vilja att agera, sade hon.

Centret har en bra balans mellan exklusivitet och tillgänglighet.

ADVERT

Mest populära