All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Väggmålning

Färgen ska hålla sig bra på substratet och vara väderbeständigt så det tar lång tid för nästa gång du målar. En ny vägg behöver en bakplatta och två överdrag med en målad väggfärg. Tänk på att vissa områden bör impregneras före målning. Alla färger som är avsedda för murverk och betong har bindemedel som är lämpliga för alkaliska miljöer - en del vägg är. Dessa typer är oorganiska (kalkfärg, cementfärg eller silikatfärg) eller organiska (akryl / latex, termoplastfärg / pliolit, silikonemulsion).

Alkyd eller oljemaling får aldrig användas på en vägg, även om den används med bra resultat på trähus! Färgtyperna fäster inte på väggen. Att betala en auktoriserad målare kan ta en titt på ditt hus. I specialhandeln får du också bra hjälp.

Det finns många typer av färg och många bra färgval. Silikatmålningar - vilka konstnärer brukar göra väggdekorationer - är mycket slitstarka och finns i ett brett utbud av färger. Var medveten om att den lokala färgförsäljaren kan ha ett begränsat urval av specialmålar.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära