All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Färg gamla tegelvägg

Olika tidssökare har haft olika mortelblandningar. Från ca 1890-1930 var det att föredra att använda lime-pulver. Sedan tills i mitten av 1960-talet användes en blandning av kalk- och cementkuddar. Kalksten gips måste ha tillgång till CO 2 (kol / koldioxid) för att bibehålla hållfasthet. Gamla gips som har täckts med olika ytbehandlingar i årtionden kommer att ha förlorat mycket av sin ursprungliga styrka och är relativt lätt att hugga.

täcker

Om du släpper en tegelvägg täcker kartong, täcka plast, ansiktsmask och skyddsglasögon viktiga hjälpmedel. En sluten dörr hindrar damm från att sprida sig. För att täcka dörrar används speciell plast med band på rulle.

När kycklingen är hackad kan det finnas stora kakor som kommer att skada golvet. Därför bör den placeras på omslaget som en kudde. Det är viktigt att fästa omslaget så att det inte finns grus och sten nedanför. Här är tunga tejp, som silverband.

För snickeriarbetet är handlegter / slaktare, flatmeisel och stålborste användbart verktyg.

Rehabilitering

Under arbetet kan skador på leder och sten lätt uppstå. Tegelstenen på gamla gårdar var ett byggmaterial som inte skulle verka. En täckt vägg kan därför ha ett ganska rustikt utseende. Det kan också finnas orena korsningar mellan tegel och ved (dörr / fönster). Detta åtgärdas med murbruk och / eller tätningsmedel.

När all gips är nere och stoftavskiljning bör stenmur avbryts för att binda de lösa lederna. Med användning av ett torrbruk av samma kvalitet som den ursprungliga gips, såsom F / C 50/50 (kalk och cement i ett förhållande av 50/50). Morteren pipes i vatten och appliceras med en skiva ost. Den gamla tegelvägg suger mycket vatten så det är viktigt att stenen och injekteringsbruk vattnas långt innan gips blandningen appliceras. Häll med vatten och få det bra in i porerna.

Akryl önskad glans

När murbruket är torr och härdas, efter ungefär en vecka (beroende på tjockleken hos skiktet applicerat därpå) borstlös sandpartiklar med en styv borste (ej stålborste).

Applicera en akrylfärg till önskad grad av glans. Färgen appliceras med en långhårig roller och efter strukna med en borste för att få färgen i skrymslen och vrår. Väggen suger fortfarande mycket vatten, så det första området ska spädas med ca. 5-10% vatten. För att få bra däck måste väggen ha minst två toppar.

ADVERT

Mest populära