All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Mall udda stolar makne

Återanvändning är i tid. Vi behöver inte alltid köpa nya, men snälla spendera lite tid att kyssa upp och ändra saker vi redan har. Kanske har du några udda stolar av gammal, bra kvalitet? Ta gärna reda på den använda butiken, en loppmarknad eller från taket på någon du känner. En grupp stolar med olika form och färg kan återupplivas med hjälp av en liten färg. Måla stolarna i en och samma färg så att de udda stolarna bildar en hel personlighet.

- Återanvändning av använda möbler är en rimlig, hållbar och kreativ lösning. Och att måla några möbler är otroligt enkelt och snabbt, säger Bjørg Owren, kreativ ledare inom IFI. nr.

Robust färg

- För möbler bör du använda lite extra robust färg. Använd en förstärkt akrylkvalitet. En vanlig akrylfärg kan lösas av fingerfettet från våra händer, säger Per Myhre vid teknisk service på Nordsjö.

Sådana förstärkta akrylfärger finns i flera nyanser, så det är möjligt att följa den matta trenden eller att måla stolarna tomma. Det kan också vara en spännande effekt att använda färg med samma färg, men olika glans på olika delar av stolarna. Till exempel, använd en blank färg för sätet och en matt färg för resten av stolen.

fortfarande se använt

Även slitna, kan antika artefakter att återupplivas genom smart användning av färg, så att du kan få dem på något sätt du vill.

- Före målning bör stolen tvättas väl och jordas. En ek som inte är målad från tidigare appliceras på en barriär som förhindrar penetrering av färgämnen från träet. Om det finns en furum möbler med en kvist, ska kvistarna appliceras på kvistar. En tidigare fabriksmålad stol måste målas och appliceras på marken för att den nya färgen ska få en bra vidhäftning, säger han.

Det är inte alltid nödvändigt att gnista gamla sår och skador. En begagnad stol kan användas som används, även efter att den är målad. Det bidrar till charmen!

- Om du väljer en matt färg döljer det också lite mer av underlaget, och det spelar ingen roll att stolen kännetecknas av att ha använts, säger Myhre.

, om du vill gnistra och fylla hål i ytan, är gjord med en fin snikkerisparkel appliceras tunt 2-4 gånger beroende på storleken på skadan. Utgående hörn ska inte glittras, det är bättre att använda dynan.

stolar är målade i Beckers färg Daarjeling 520, medan väggarna har fått den dammiga rosa färg Flor 847.

ADVERT

Mest populära