All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Mall fönster när de är fortfarande bra

Använd färg med träskydd

Färg är sliten och bruten av vind och väder. Sol, regn, fukt, temperaturfluktuationer och havsbränder ändrar färgen, särskilt i söder och väst är windows utsatta för solljus och temperaturfluktuationer.

Därför är det en bra idé att ge träfönstren en färgfärg innan den gamla färgen har slits igenom och har börjat fladdra. Detta gör arbetet mycket enklare och samtidigt håller dina fönster längre.

När du fortfarande kör, är det en bra idé att måla windows två gånger. Hitta torkningstiden på färgen på lacklådan. Om du håller dig vid den här tiden kan du måla andra rundan utan att slipa mellan varje lag. I många fall är det en bra idé att måla de mest utsatta delarna av windows en extra tid.

Rammen och 10 till 20 cm upp från fönstret får i de flesta fall mer regn och sol och kan dra nytta av ett extra lager skyddande färg i slutet.

Du kan köpa färg och träskydd som är speciellt konstruerad för att hålla i gott väder och skydda mot UV-strålning, temperaturfluktuationer och hårda rörelser i fönstret. Om fönstret är målat med alkydfärg i början, kanske du vill byta till vattenfärg - men inte tvärtom. Om fönstren är nya hittar du färgkoden på fakturan eller får den från fabriken.

Läs också:

Bastan blev en sportbod

Den stora, sportiga familjen i det lilla huset behövde mer lagring. Därför rökade bastun och kom i hyllor och lådor.

Välj fönster med tre lager - spara energi

Välj superisolerat fönsterglas. När du köper nya fönster väljer dagens super-isolerade energisnåla fönster med tre lager glas som bidrar till en positiv miljöprofil och du kommer inte att skjuta för Crow.

I ett standardhem som är ett decennium gammalt representerar fönstren vanligen ca 5-10 procent av husets yttre yta. Men värmeförlusten kan fortfarande utgöra 40 procent av den totala värmeförlusten i bostaden, enligt Enova.

För att växla till nya fönster, välj tre-lags låg energifönster som minskar strömfakturering. Med nya och bättre fönster är det mycket enklare än tidigare att välja större och fler fönster i hemmet eftersom de har bättre isolering än gamla fönster.

En annan anledning att välja super isolerade fönster är att gamla fönster som är över 20 år gammal kan innehålla exponering för PCB, och som i sig kan vara tillräckligt bra skäl att ersätta tilårskommne fönster med nuvarande sorterna.

Många fönsteralternativ. När du väljer nya fönster, vara medveten om att det i dag finns det över 3000 olika glastyper på marknaden, inklusive särskilda fönster för att skydda mot buller, inbrott, sol och värme samt självrengörande fönster. Du kan välja mellan glänsande glas, glasmålning eller frostat glas.

Läs också:

För att byta fönsterlistor

Det är lätt att byta ut fönster listar själv, om du följer de enkla guide som vår Gör-det-själv-expert har gjort.

Så här går du vidare:

1. Börja torka fönstren med ett gipsblock. Och ta hand om glaset - både sanddynan och sandpapper kan rippa in i glaset. När stommen slipas, tvätta dem med tvättmedel och skölj med rent vatten. Då är fönstren redo att måla. Du kan tappa vatten i tvättvattnet och tvätta och slipa i samma arbetsdrift.

2. Där färgen slits bort, så att träet kommer fram, måste det grundas. Du kan också göra med en tunn blandning av den produkt du ska måla med eller med en pigmenterad primer eller en primer. Undvik att lägga ett tunt oljedjup eftersom det lätt kan överlappa färgen och då kommer den nya färgen att få problem med att fixa.

3. Vindrutor bör helst kontrolleras varje år och får en ytterligare mängd färg. Känn fria att ge lederna ett slips med linoljekitt som kommer att uppdatera det färdiga resultatet. Tänk på att gummilistan mellan fönsterfönstret och fönstret inte ska målas, eftersom det blir svårt och oelastiskt. Här finns inga hjälpmedel - använd en bra stor borste som kan hållas rätt - och med en lugn hand!

4. Vid målning av fönstret är det viktigt att du undviker att måla tätningsremsor i ramen. Särskilt vattenfärgad färg som innehåller akryl kan påverka PVC-remsorna så att de blir klibbiga. På nya fönster är det lätt att montera listorna under målning.

Stabil hand. Undvik att få färg på glas och lister.

Läs också:

För att skapa en praktisk dubbelsäng med lådan

Bygg en unik dubbelsäng som passar ditt sovrum. Vi visar hur du gör det - steg för steg.

Kontrollera fönstren för korrosionsskador

Även om fönsterfärgen ser bra ut, kan skålen bli skadad av vatten.

Du kontrollerar om det är rått genom att hålla en kniv i det missfärgade trädet.

Med en liten press kan du träffa kniven 5 mm i trädet, den är ruttet - och sedan måste det ruttna träet bytas ut. Annars, var försiktig med att slipa vedet och applicera fungicid. Om det finns öppningar i ramen, fyll det igen med linoljekitt. Applicera primer och flera beläggningar med färg så att området blir så vattenavvisande som möjligt.

Slät

Fabriksfärgade fönster kan målas med en färg som knarrar och gnider på händerna. Kriten kan slipas av med ett slipblock. Andra kan målas med en mycket hård färg som inte bråkar. Det måste slipas noggrant så att den nya färgen passar bra.

Verktyg

Om man målar med vattenbaserad färg, använd en oval syntetfiberborste. Det lämnar ett bra, tjockt lager. Undvik naturliga fibrer, de applicerar vatten-tunn färg till tunna lager. Om du målar med alkydfärg kan du använda både syntetfiber och naturfiberborstar.

ADVERT

Mest populära