All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Måla vad som kan målas!

Trädgårdsmöbler, stolar, blomsterpottar och brevlådor är alla lämpade för måleri i spännande färger. Få inspiration för hur du ställer in färg på nattlivet.

Är du osäker på vad du kan måla? Här är några tips:

Flowerpots

Blommorna blir nya med spridda färger.

Rengör burkarna noggrant och se till att ytan är fast och ren. Icke-glaserade burkar håller mycket vatten och får dem att torka noggrant efter rengöring. Applicera primer eller primer - två lager på icke-glaserade burkar och en på glasrutan. Måla burkarna med två lager emalj eller metalllack.

Trädgårdsmöblerna

Med färgglada trädgårdsmöbler är du redo för sommarfest!

Sätt i träet med brunnsvattnet. Efter det att tvättmedlet har pågått ett tag, tvätta det väl med en stel borste eller skrubba. Skölj väl med rinnande vatten för att ta bort alla tvålrester. När träet är helt torrt, korsa ytorna med sandpapper och om nödvändigt med en repa. Vid målning är det viktigt att du följer tillverkarens instruktioner. Vissa färgtyper kräver att du först orsakar, medan andra kan appliceras direkt på träet.

Kom ihåg trä

En minnesfärg är kul för barnen!

Ett trä i obehandlat trä ska rengöras med kraftvask. Använd en slipplatta för att mogna ytan och ge en bra grund för färgen. En emaljfärg kan användas som färg - du behöver inte slipa. Applicera med lämplig borste. Du kanske vill personifiera duken genom att göra en liten penselborste eller en svamp för att skjuta upp mönstret med hjälp av stencilen. Applicera noga en skikt av klar kappa med glidande egenskaper.

Mailbox

Mailbox är en av de första andra mötena när de kommer till dig. Låt det vara en blick.

Rengör mailboxen noggrant. Använd en effektiv kraftvätska. Passera över ytorna med en slipplatta för att ge bättre grepp för färgen. Ta bort allt dammsug. Sprayling kan med fördel göras utanför. Placera brevlådan i en kartong under sprutning. Applicera i tunn kappa tills det är bra. Du kan göra en personlig touch med mallar eller annat.

Cykelställ

Skapa ett roligt cykelställ genom att måla i olika färger.

Rengör noggrant. Använd ett speciellt sätt att rengöra metallen. Applicera det med skölj och spola efter fem minuter. Om du har ett äldre stativ kan det vara lite rost som måste repas innan du börjar. Sätt i ytorna med ett metallspår som också skyddar mot rost - åtminstone om du har ett hylla i pläterat stål. Skulle du måla stativet i olika färger, måste du använda maskeringstejp i färgtonerna. Måla med två lacklacker - Gloss 90 - Designad för metall.

Cykeln

Om du har ett bra cykelställ, ska cykeln vara lika stor.Vad sägs om en rosa cykel för flickan?

Skruva av cykeln. Rengör de olika delarna noggrant och ta bort eventuell rost. Skjut försiktigt ytorna med ett slipblock. Torka av allt damm med en mikrofiberduk. Innan du applicerar färgen, applicera en primer eller primer på metallen för att säkra den nya emaljskiktet ordentligt. Cykeln är målad med två lager emalj eller metalllack.

Skräpstativ

Frisera skräpställ - det behöver verkligen en uppdatering för många av oss.

Rengör noggrant med tvätt och mikrofiberduk. Vänligen tvätta ett par dagar i förväg så att du är säker på att träet är helt torrt. Sätt in träet med svamp och alger för att förhindra smörjning. Nästa steg är att gå lätt över ytorna med ett slipblock. Varje rost skrotas bort. Tvättprocessen ger lätt fiberhöjning i träet, och metallkåpan måste mattas ner för att ge en bra passform för den färg vi ska använda. Till exempel kan du använda en matt färg som inte kräver priming och samtidigt fungerar som en topplack. Applicera i två lager, med rulle eller pensel.

ADVERT

Mest populära