All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Mallmönster på golvet

Tips för dem som planerar att göra något med trägolv: Vill du ha ett golv med karaktär, som ingen annan har, och där du kan få kreativ dina kreativa förmågor? Då ska du måla ett mönster på golvet! Det kan ta lite längre tid och kräver lite mer noggrannhet än att måla den i en färg, men det har en stor effekt. Och för dem som gillar det är roligt att göra självprojekt är det perfekt!

BARNEROM: Barnrummet är det perfekta stället att leka med golvet. Det tar inte mer än ett tvåfärgat golv för att skapa lite spänning! Färger som används här är Snack Skall 569 och elefant 553. (Foto: Beckers) "> barnens rum: Barnens rum är det perfekta stället att leka med golvet Det tar inte mer än en tvåfärgad golv för att skapa lite spänning.! färger som används här är Snack Skall 569 och elefant 553. (Foto: Beckers)

Hur man gör det:

ROLL Använd en liten rulle att måla mellan maskeringstejpen (Foto:. Kristian Owren / IFI. nej) "> RULL: Vänligen använd en liten rullning för att måla mellan maskeringstejpen. (Foto:. Kristian Owren / ifi Com)

Första målare till golvet av basen färg du vill. Här kan du titta på video och läsa en mer exakt steg-för-steg guide för att måla golvet.

När det är klart är det dags för det aktuella mönstret. Det kan vara smart att rita en skiss av golv och inredning i förväg så att du har gjort dig redo för dig innan du börjar. Dra sedan mönstret på golvet med en penna och linjal. Ska du måla en solid, enkelt mönster, såsom routern, kan du klippa en mall av kartong så att vinklarna är lika. Sedan lägger du på tejpband längs linjerna. Så måla bara i de färger du vill ha. Använd en liten bläddring för detta. Välj en robust, slitstark färg avsedd för färg på golvet.

Korrekt maskeringstejp

matta: En målad filt under köksbordet är inställd och hänger inte fastnat i stolsben. Golvet här är målad i färg Cumulus 527, medan mattan är målade i färgerna Mistel 800 Lilja 820 och Tegel 666. (Foto: Beckers) "> matta: En målad filt under köksbordet är inställd och hänger inte . fastnat i benen på stolen golvet här är målad i färg Cumulus 527, medan mattan är målade i färgerna Mistel 800 Lilja 820 och Tegel 666. (Foto: Beckers).

att måla mönster på golvet, behöver du maskeringstejp Välj en tejp av god kvalitet. detta kommer att säkerställa att det är hårt mot marken, behöver du inte färgen smyger i bandet, och du får en finare och mer konsekventa resultat.

Target glatt upp sträckor innan masker och använda lite extra tid För att få de rätta linjerna, så är de bästa resultaten. Försök att lägga bandet i så långa band som möjligt.Ju färre leder det är, ju rättare och finare blir resultatet.

Ta bort bandet så snart du slutar måla den sista pälsen. Om du väntar för länge för att färgen ska torka, är det mer troligt att du tar lite av färgen.

LÄS OCKSÅ: Tre smarta tapeter tips

ADVERT

Mest populära