All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Mal golvet för en förändring

Denna nya uppmuntran kommer från färgtillverkaren Nordsjö, som just har släppt en ny golvfärg: Nordsjö Robust Diamond Floor, en riktig robusta färger med hög hållbarhet och det är extra fläcken och reptålig.

Malmester och försäljningschef Enrico Bastiani talar varmt om färgens många egenskaper och möjligheter.

- Det är vattentätt och kan återanvändas trä och tidigare målat trägolv, betong och laminatgolv. Det kan blandas i en mängd olika färger, så det finns många möjligheter att ge ordet en färg som binder inredningen i en fin helhet, säger han, men lägger till en liten föremål för kulørsterke rosa toner.

Ingen trolldom

Dark väggar och ljusa golv är en kombination som lockar många som vill ha en varm, ännu "luftiga" uttryck i rummet.

Ny färg på golvet kan verka som den renaste trollstaven på interiören, men det är ingen häx att måla golvet. Förutom färg och rätt verktyg får du lite tålamod. Både i början och slutet av jobbet, betalar det att ha ett extra tålamod.

- Spendera tid på förberedelsen och gör det ordentligt och lägg hela grunden till ett fint golv. Och när färgfärgen är klar, låt färgen torka helt innan möblerna returneras. Respektera torkningstiden som ligger på formen, rekommenderar Bastiani.

Olika metoder

Med ett klart golv utmärker detaljernas färger sig väl.

Proceduren och hur lång tid beräknas beror på golvet som ska målas. Är det ett tidigare målat eller lackerat trägolv? Oljig, vuxen, laced eller tvål behandlad trägolv? Ny eller obehandlad? Alla trägolv, nya och tidigare behandlade kan målas, men förbehandlingen varierar.

- Poängen är att få färgen att passa bra på ytan. Så snart du har bestämt dig för att måla och hitta rätt färg, lönar det dig att kontrollera rätt procedur i förhållande till ditt golv, säger Enrico Bastiani. "Prata med personer i butiken där du köper färgen och berätta vilken typ av substrat du ska måla på" uppmuntrar han.

Betong och laminat

Det nya golvet är också utmärkt på betonggolv, men kom ihåg att nya betonggolv måste botas helt innan målning. Ska du måla laminatgolv, var medveten om att det finns skillnad mellan laminaten. Innan du bestämmer dig för att måla, måla laminatet med en häftmassa på en "osynlig" plats, t.ex. under soffan, garderoben eller sängen. När färgen är härdad, kontrollera med kniven eller nageln att färgen är på plats innan du målar.

Färg är också lämplig för trappor.

- Även om det här är en färg med många bra egenskaper, klargör det att det är för inomhusbruk, skrattar Bastiani.

Han tycker att folk försöker på terrasser och balkonger med inredning, och det går inte bra. Inredning målar inuti och utomhusfärg, avslutar han.

ADVERT

Mest populära