All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Måla golvet!

är ditt golv slitna och repas eller vill du liva upp det med en ny färg? Att måla golvet kan ofta vara lösningen - istället för att ersätta den. Färg på golvet har tre huvudfunktioner: det ger färg till rummet, gömmer fula fläckar och skador och ger golvet en god slitskikt.

Populär med färg

Målat trägolv har blivit så populärt att det faktiskt kom speciell park för marknaden som är tillverkade speciellt för omlackering. Men även regelbundna parkettgolv och trägolv kan målas - ja, även jämna laminatgolv är en bra grund för målning.

De flesta kan målas

De flesta golv kan målas under förutsättning att substratet är rent och torrt. Tidigare var det sagt att färg inte skulle fästa på laminat men även dessa golv kan nu målas med vissa färger. Det rekommenderas inte att måla på vinylgolv, eftersom mjukningsmedel i beläggningen kan påverka torkningen och härdningstiden, vilket kan leda till fula märken om golvet tas i bruk i förtid. Plattor kan även målas i torra områden, men man bör vara medveten om att det endast betraktas som en kortsiktig lösning, eftersom det ofta är svårt att få god vidhäftning.

ADVERT

Mest populära