All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Mall helt vild

Wasteprinting är en teknik som används vid dekorativa målningar och kombineras nu med flera lime-målningar som har lagts till. Målet är att efterlikna det pulserande och något grova uttrycket av en kalkstenmur, och resultatet är en växelverkan mellan substratet, målarfärgen och hur färgen appliceras på ytan.

Hemligheten ligger i att applicera färgen till korset, helt vild, utan något solidt mönster. Det bästa är när du undviker att upprepa rörelserna.

Sätt maskeringsbandet i hörnet mot den intilliggande väggen, för att undvika stänk där du inte målar.

Experterna rekommenderar att du börjar i ett hörn och träna metodiskt. Om du bara målar en vägg, maskerar du hörnet mot den intilliggande väggen så att du undviker att spilla färg på väggen som inte ska målas.

- Tricket är att utveckla och använda borsten kreativt. I själva verket är det värre du kan måla, desto finare slutresultatet, säger Idar Stensvold, International Brand Manager i Pure & Original, vilket leder till flera typer av färgfärg.

- Det här är en metod för alla, säger Stensvold.

Handledslitad

Färg appliceras med pensel, och för detta arbete passar den med en borste som absorberar mycket färg, delar den jämnt och är praktisk. Välj en bred borste, och det blir snabbare. Häll färgen i en lacklåda, så öppningen av lådan är inte ett hinder för att välja en bred borste. Rådgivningen kommer från Jostein Brekka i Jordanien, som kan berätta att verktygstillverkaren noggrant övervakar de nya färgtrenderna.

Rätt mat är hälften av jobbet. gjuten filt med en 100 mm bred borste med en knut.

- Vi har testat flera typer av penslar på kalkfärg och fann att det bästa resultatet vi får med Perfect eller Ultimate 100 mm, säger han. Det är breda, bra inre borstar.

Brekka rekommenderar att du borstar med knä - vilket gör att du lättare kan hantera handleden och arbetet. Han ser ingen mening om att använda färgrullar. Du måste ändå använda pensel för att få ett slumpmässigt uttryck och färgen torkar så snabbt att det är bäst att borsta på vägen och undvika rullande hål.

Vissa färger bör tunnas innan de appliceras och det finns olika rekommendationer om torkning och inställningstid. Läs rekommendationerna på rutan noga innan du börjar, kanske är det en bra idé att veta innan du börjar.

ADVERT

Mest populära