All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Måla en matta på golvet!

Med resterna och stolarna skjutas gardinkrullarna fram och tillbaka och är svåra att hålla rena. Så vad sägs om att måla en matta på golvet i stället?

Här hittade vi en filt vi gillade, kopierade mönstret och målade det på golvet. Om du behöver fler förslag på hur man målar golvet, se www. ifi. nr. OBS! Gör alltid en skiss av mattan för att måla på papper först, där man beräkna storleken på rutorna, kant, etc.

. Förberedelse: Ett tidigare behandlat eller gammalt obehandlat golv måste tvättas med ett kraftigt rengöringsmedel och matt finish. Om det finns stora sprickor eller skador på golvet måste dessa fogar eller gnistor tillåtas. Se "Målning av trägolv" på www. ifi. nr. Ett nytt trägolv torkas lätt med en fuktig trasa så att träfibrerna stiger. Därefter sand golvet för att avlägsna fiberavlägsnandet. Arbetet går lätt med slipskivor på gaffelaxeln! Men kom ihåg att glida in i träets längd.

. Dammgrate avlägsnas med en kvast / dammsugare och golvfärg i önskad färg appliceras på 2-3 bord med en bred rulle på förlängningsaxeln.

. Applicera en bred borste för att ta bort den rullande strukturen och låt den torka.

. Rita en matta anpassad till bordstorleken. Använd penna. En laserplatta gör det enkelt att skapa raka linjer.

. Därefter dela matta i lika stora kvadrater / kvadrater.

. Täck pennorna med maskeringstejpen så att du får ett galler på golvet.

. Mall vägar i två olika basfärger med en kort tupplur rollern (här S 3005-Y50R och S 1005-Y20 R). Du behöver inte måla någon annan väg som i ett schackbräde. En liten slumpmässig färgning ger ett mer spännande uttryck.

. När färgen är torr, applicera en brun oljelasur (här oljelasur med pigment av rå och bränd umbra) i en av rutorna med en bred borste. Låt det sitta i några minuter och använd en gummikam för att skapa ett kvadratmönster.

. Dra kammen först över ...

... sedan med. I andra rader kan du använda kammen bara långsträckt tvärs över, för att göra viss yta variation. Det ger en fin textilstruktur på la äkta sisaltepper.

. När alla fyrkanter är laseriserade och "kammade", låta lasern torka.

. Dra sedan en 5 cm bred bård runt mattan - rama kanten med maskeringstejp om du vill - och mall, laser och lager ruttstrukturen i kanten också. Låt torka.

. Applicera lasur med rulle över hela mattan och stryk ut den med en bred pensel. Lasern ger en jämn yta och fint djup i färgerna.

. Avsluta genom att lackera mattan (inte hela golvet!) Med vattenbaserad lack - 3 lager.

... gjort!

ADVERT

Mest populära