All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Paint Expert bästa tips!

"Det är viktigt att göra mycket för att bli bra," säger Klaveness med ett leende. Jag gör fortfarande mycket eftersom det är viktigt att veta vad jag gör och varför jag gör det fortsätter han.

- En av mina "hoppa hästar" skola och kursera i målningsbranschen. Han har undervisat sig i 10 år på Teknologisk Institut. Tidigare hade flera hantverkare inte sitt eget språk och ingen tradition av skriftlig överlämning av kunskap. All kunskap har levererats muntligt. Ta till exempel en smed. Han lärde sig från ämnet att läraren stod och tittade på hur han gjorde jobbet, precis på samma sätt som han hade lärt sitt hantverk. När vi fick uppgiften att återställa den lilla och stora bankettsalen vid palatset var det lite skriftlig dokumentation av vad som tidigare gjordes och hur arbetet var gjort. Merparten av informationen har nu grävts upp igen, i samarbete med slottets egna folk, Norska institutet för kulturarv och Riksantikvaren. Ett jobb som kan jämföras med ett detektivarbete. Efter avslutat arbete på palatset har allt nu dokumenterats grundligt med både text och bildmaterial, så det är lätt att få insikt i renoveringen.

Grundlig förberedelse Viktigt

- Genom att lägga tid på det preliminära projektet, kontrollera byggnadens skick noggrant, kartlägg vad som behöver göras och ta reda på exakt hur arbetet kan bli bäst, mycket av jobbet är gjort. Då kan du också enkelt hantera dina kostnader och undvika budgetering, säger Klaveness.

Tvätta husets väggar

Tidigare tillsattes färg till en mängd olika toxiner, såsom formalin, kvicksilver, arsenik och bly. Idag är dessa ämnen förbjudna att använda i färg. Förgiftningarna tillsattes för att förhindra svamputveckling och vedskörd. De svampdödande och fungicider som får användas idag är inte lika bra som de gamla. Därför finns det många som störs av både björnbäret och grönska på ytterväggarna. Stor attack av svartpeppar kan förstöra färgen. Om du tvättar väggarna var 3-4. år, men du kan undvika detta.

- Vi rengör våra bilar regelbundet, så det är uppenbart att vi också måste städa husen, vilka bland annat utsätts för föroreningar, inklusive regn under ett år.

Använd inte stegen

För vissa är det inte själva lacken, vilket är den tyngsta delen av arbetet, men måste flyttas på en stege eftersom den måste klättra upp och ner permanent. Professionella målare har helt slutat använda stegar idag. "Det finns helt enkelt inte på vårt uppdrag", säger Klaveness. - Nu gäller endast skanningar. Vi har strikta regler för uppbyggnad av byggnadsställningar i Norge. De som ställer upp dessa måste ha fyra års lärlingskap.I Norge har höga byggnadsfärdigheter utvecklats till följd av oljeeventyret i Nordsjön och en hel del brobyggnad. Husägare som anställer en oskadd person för att utföra målningsarbetet måste vara medvetna om att de då kommer att ha ett arbetsgivaransvar. Om personen faller ner från stegen och är skadad, kan husägare vara berättigade till ersättning. Idag är det tillåtet att använda stegar upp till sex meter i höjd. Om husväggar högst fem meter, är det obligatoriskt byggnadsställningar stege ska användas för inspektion och inte utföra själva arbetet ...

- Var noggrann och försiktig med allt du gör, är det säkraste sättet att få ett bra resultat, för nöje både för dig själv och för miljön, påpekar Klaveness.

De vanligaste färgtyperna

Clean Beis, det här är en typ av laser. Livstid 3-5 år.

Däck, opac, pigmenterad olja. Lätt att applicera. Livslängd ca. 5 år.

Oljemålning: Här finns två kategorier, linolja och alkydolja. Den senare produkten erhålls i form av Drygolin, som är en fast produkt med 5-8 års livslängd.

Helt nytt trä av till exempel gran måste bearbetas inom två veckor efter det att det tillsätts. Obehandlat trä har lett till skador och kan också snabbt ruttas på grund av UV-strålning.

Föreslagna produkter som du behöver för att behandla ditt hus exteriör:

Wall: Rengör med Kraftvask eftersom genomförbart eller nya timmer med visir, tillämpas slutligen täckfärg med Demidekk, Drygolin eller Trebitt.

Fönster: Rengör med tvättställ, grund borste eller nytt trä med Visir, och slutligen applicera coat med Drygolin.

Terrass: Rengör med terrasser och terrasser, och slutligen applicera toppskikt med Trebitt.

Vägg: Rengör först med makttvätt, slipad ny och porös vägg med glamour och applicera så småningom beläggning med Max för vägg.

Produkterna förhandlas fram av Jotun.

Att rengöra huset

1:

Använd Pingo Jotun-diskar på den smutsiga väggen. Blanda det med vatten och spraya vätskan på väggen. Börja från botten och arbeta uppåt. Vänta ca. 5 minuter.

2:

Spola därefter med trädgårdsslangen eller högtrycksbrickan. Smuts- och svamp- och alggrödor som inte har fästs på väggen, flyter nu.

3:

Om väggen är extra smutsig, eller du bör måla eller borsta, kan det vara nödvändigt att borsta med en borste och eventuellt upprepa behandlingen. Ankan ska skruvas med en stel borste. Skölj av med lågt tryck efteråt.

4:

En rengjord vägg ser snygg ut och färgerna kommer att visas fräschare snart. Dessutom har du minskat risken för tillväxt av svamp och alger.

Att måla huset

1. Underlaget måste vara rent och torrt. Fukten i träet får inte överstiga 14-16 procent. Om träet har för mycket fukt kommer du att ha problem med vidhäftningen.

2. Applicera kappa med fungicid / alkoholmedel.

3. Rörfärgen är jämn och full.

4. Arbeta i panelens längdriktning.

5. Undvik sol på halvtorkad färg.

6. Följ bruksanvisningen.

7. Tänk systematiskt när du hanterar ditt hus

- nytt hus: priming och målning / målning

- tidigare behandlat hus: städning, priming och målning / målning.

ADVERT

Mest populära