All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

äGare av stugor vid havet tycker kabinen är värt mer än det är verkligen

Cabin priser vid havet har varit lägre än de stugägare ha förväntat under det senaste året. För den allmänna trenden är det inte så att säljare uppnår ett prisutbud, eftersom marknaden är idag.

I genomsnitt såldes hytterna 3, 3 procent under priset. Den visar den årliga prisstatistiken för hytter till havs utarbetad av Fastighets Norge, Fastighetsvärde och Finn. nr.

Människor har för mycket förtroende för sitt eget objekt, säger Christian V. Dreyer, VD för Property Norway. Detta orsakar stugan att stanna länge efter marknaden. Samma utmaning är chefsekonom Jan L. Andreassen i Eika-gruppen.

- Tidningarna kan berätta om lyxhem som säljs för ungefär hälften av tullvärdet från åren före finanskrisen. Fortfarande tar många människor inte den nya verkligheten inåt, "berättade han för Hytteliv.

Långsam försäljning

Assen tror både köpare och säljare kan se lite mer på nybyggnation i angränsande lager innan man beslutar om priset. Med fler nya stugor ökar konkurrensen, vilket pressar priserna nedåt.

Eftersom det är långsamt att sälja en stuga för tillfället. I genomsnitt tar det 107 dagar att sälja en stuga vid havet. Det är en ökning med 19 dagar från samma period föregående år. Det var långsammare att sälja en stuga i Risør med i genomsnitt 253 dagar. Snabbaste, det gick att röka med i genomsnitt 55 dagar.

Inte alla svarta

Du bör kräva att bara betala för det du använder

Även om det tar lång tid att sälja Seacabin, är bilden långt ifrån dyster. Det finns fortfarande intresse för att köpa en stuga i Norge. Priserna steg med 0, 9 procent under det senaste året. Det innebär att den typiska kuststugan för närvarande kostar cirka 2 miljoner kronor. En måttlig prisökning och en marknad för hälsosam utveckling, säger Dreyer. Det är bara inom lyxsegmentet som marknaden kräver, från ett mäklareperspektiv tror han.

Chefen tror att priserna kommer att förbli stabila ett tag. Han påpekar att den norska ekonomin fortfarande är stark, så det förväntas att räntan kommer att vara närvarande.

Populär Østfold

Hurum, Hvaler och Fredrikstad kommuner med den högsta försäljningen under det senaste året, respektive 62, 62 och 56 sålda lägenheter. Det finns de flesta stugor till salu i Kragerø och Lindesnes, 82 och 74 stugor. Enligt försäljningschef Johan Fredrik Høvås i Finn Eiendom finns det fortfarande många stugor att välja mellan. Han rapporterar stabil och god trafik på stugan annonser.

Bardu Erte stängsel skyddar kabinen till Anders och Kay från både vind och får

Assen tror att det kan visas att marknaden kan vända till det bättre i framtiden.

- Vårens försäljningssiffror kan tyda på att även om det fortfarande finns ovanligt stort antal norska hytter för att sortera, säger han och påpekar att alla de så kallade makrovariabler i ekonomin är inställd för en återhämtning på marknaderna.Hushållens intäkter har stigit stadigt de senaste åren. Räntenivån kommer sannolikt att minska och kronakursen är mycket mer ogynnsam för köp av fritidshus utomlands.

Läs mer:

Kabinen var en gammal båtgård 999> Här är Norges drömhytt 2014

Se vad som hände när Wenche och Leif huggade träden

ADVERT

Mest populära