All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

öVerlapp eller kant-till-kant?

Pappersförlusten

Den är vanligtvis tunn och kan krypa på substratet. Genom att överlappa lederna, se till att den inte glider. Tänk på hur ljuset faller in i rummet. Föreställ dig att lederna inte ska göra skuggor när man tittar på väggarna från rummets ingång. Låt överlappningen ligga på samma sätt som ljuset faller in.

Det är grunden för att bestämma huruvida lederna blir trevliga, förutom den faktiska tapeten. Om substratet är jämnt, suger jämnt och inte skiljer sig från färg till tapetet, är utsikten bra för en bra tapeterprestanda. Därför: mallar väggen innan du målar med mattfärg i ungefär samma färg som tapeten. Se också till att du använder rätt lim för tapeten.

Tjock tapeter som vinyltejp, glasfiberduk, tjockt pappersfodral, glasfiber, textilförpackning, våt avföring och slitna strängar / armeringsdukar läggs i kant om inte annat anges på förpackningen. Det är extra viktigt att mala väggen i samma färg som tapetet när tapetbanorna läggs kant-till-kant.

Armstrings används ofta av hantverkare för att ge vanliga och robusta väggar. Det kan vara svårt att träna för obetald eftersom det är tunt och fastnar i limet. Hur som helst: lederna läggs överlappande, men genom anpassning skärs den med tapetkniven genom båda tapeterna. Sedan avlägsnas remsorna och lederna blir helt täta och jämnt.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära