All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Med en hel som fokus

I ladan där konstnärer från TV-serien varje gång vi träffas brukar sjunga för varandra, visade nyligen tapet-, färg och möbeltillverkare presentera sin nya samarbetet. Runt borden är bloggare, interiörjournalister och industrins folk. De serverar gårdslunch medan man lyssnar på Venke Knutsons vackra röst. Hon och gitarristen sparkar av vad som kommer att utse ett unikt samarbete.

Goda vänner

Allting började förra året när Bohus kontaktade Nordsjö.

- De ville montera möbler och färger för varma och vackra hem. Samarbetet resulterade i färgdiagrammet "Color Futures". Borge blev också en viktig del av samarbetet, och tillsammans kan vi nu visa vad vi har uppnått, säger Stine Norli på Nordsjö.

Thinking hela

Ska vi tro Concept chef Frank Ove Lund på Bohus kommer 2017 att präglas av komfort, totalt sett mer grönt och mindre kontrast.

- Det är viktigt för oss att människornas hem får en helhet. Därför är samarbete med Nordsjön och Borge viktigt. Det blir också lättare för kunder att välja bra lösningar, säger han.

Konceptchef Frank Ove Lund på Bohus är nöjd med samarbetet med Borge och Nordsjö. "Det blir enklare för människor att välja tapeter, möbler och färg som passar ihop", säger han.

Harmoniska kompositioner

Interiörindustrin tror på ett blått år.

Inne i ladan har tillverkare samlat färgglada utställningar som visar tapeter, målar och möbler i ett tankeväckande uttryck. Här består färgerna från Nordsjöns nya färgschema av möbler och tapeter under namnet "New Romanticism" och "The Working Home". Färgen som tar strålkastarljuset nästa år, dock "Denim Drift", en blå Nordsjö har valt som sin årets färg 2017.

Color Manager på Nordsjö, Per Nimer anser blue "Denim operation" representerar den tid vi lever i. - Blå är färgen mest likt, säger han.

Naturen på väggen

Birgit Torkildsby, produktansvarig i Borge, tror natur kommer att få mer utrymme på väggarna i människors hem. - Aldrig tidigare har naturen varit så trendigt nu, säger hon

Birgit Torkildsby, produktansvarig i Borge, tog också några godbitar att trycka hit.

- Konstnärer och designers har alltid blivit inspirerade av naturen, men aldrig tidigare har naturen varit så trendig som nu. När det gäller färger är naturens egna färger som rötter: grön som gräs och blå som himmel och hav. Och många döende naturliga toner, berättar hon och pekar på sina vackra samlingar.

ADVERT

Mest populära