All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

äN 100 norrmän har förbeställt Tesla Model X

i dessa dagar tryckta sidan upp och sida ned på Tesla Model s, den första premien elbil. De norska kopiorna av den skapande donationen bygger idag på Teslas fabrik i Fremont, utanför San Francisco, Kalifornien. Leveransen börjar i augusti, medan de nya superladdare kommer att inrättas längs viktiga huvudår i Norge.

Men en sak har kommit lite i bakgrunden: Vad händer med Teslas nästa modell, modell X? Officiell säger Tesla som full-size SUV baserad på Model S plattformen kommer att vara klar för leverans i slutet av 2014 eller början av 2015.

Model X kommer att byggas på samma plattform som Model S, men kommer att få en ny fyrhjulsdrift-system. Foto: Tesla Motors mer

Varumärke sig på digital karta

Därför är vi mycket förvånade när vi tittar på Tesla Motors Club hemsida ett forum för befintliga och framtida ägare, liksom Tesla entusiaster i allmänhet samlas för att utbyta åsikter . Där har de skapat en karta där personer kan märka sig med väntelistan för att visa var de bor och vilken utgåva de har beställt. Inte överraskande finner vi väldigt många märken i Norge, med övervikt i storstäderna.

Vi frågade Teslas chef Elon Musk om planerna i Norge. Läs mer här!

Men efter att reda ut de olika kategorierna är vi kvar med en intressant syn: 31 personer från Norge har markerat sig som spirande Modell X-ägare. Vi tar ett snabbt samtal till Tesla kommunikationsansvarig för Skandinavien, Esben Pedersen:

Foto: Tesla Motors mer

Hur många order har du fått in på Model X från norrmän hittills?

-Vi kan tyvärr inte hantera dessa nummer. Det är en dålig rutin att gå ut med försäljningsuppgifter på bilar som vi ännu inte har levererat. Men vi har blivit medvetna om den här kartan som är ute på Tesla Motors Club sidor och som en allmän ledtråd kan vi säga att bra under hälften av dem som har förbeställt bilar med oss, gör sig här.

Så vad säger du är att antalet förbeställda modell Xs i Norge med stor sannolikhet är tre gånger så stor som vad vi ser här?

-Det är rimligt att anta, ja, Pedersen slutar i hemlighet.

ADVERT

Mest populära