All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Oljade trägolv på spindel

Från de första ögonblicken efter den explosiva gasen eld, stod det klart att platsen skulle byggas om. Det investeras 90 miljoner kronor i New Spider. Dessutom har det också blivit ett nytt hotell, Scandic Hotel St. Olav.

Den nya spindeln är byggd i det nya hotellet - Scandic Hotel med sju våningar och fyra våningar teatern. Bredvid hotellverksamhet och teater verksamhet, banade det vägen för att detta ska vara en multi-purpose byggnader - konferenser i teaterns stora hallen och mötes näringsliv i det mindre rummet. Hallen och scenen med alla moderna tekniker är anpassade för tv-produktioner. Universitetet i Oslo har tagit hallen för föreläsningar under dagtid.

Men först och främst har den nya spindeln blivit en stor teater efter mönstret av gamla europeiska teatrar. De inredda tvåvåningsgolvade balkongerna dras nära scenen. Det finns en touch av La Scala över den. Hallen har 615 platser, en fördubbling av kapaciteten från tidigare. Kombinationen med Scandic Hotel St. Olav erbjuder flera bekvämligheter som en restaurang och barer.

Oljebehandling

I gemensamma utrymmen för spindeln har massivt trägolv lagts. Trägolvet är fastsatt på underlaget med ett lim som är både lim och fuktspärr i samma produkt. En annan fördel är att limet blir elastiskt efter torkning så att det behandlar trädet.

För den mekaniska oljan används en speciell olja innehållande 90 procent torrsubstans. Det ger minimal avgasning och en stark yta. Oljan färgar inte träet något annat än att använda färg, men det kan brytas (blandas) i färgmaskinen till återförsäljaren. Till exempel kan du få en grönare variant om så önskas.

ADVERT

Mest populära