All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Tidsbelysning

Fiberoptiska lampor ger gott humör i trädgården (från Lys Calco AS)

- Ja. Ljuset är som aldrig tidigare. Vissa strålkastare hus och trädgård - särskilt vi ses på jultiderna. Det kan vara för mycket av det goda, säger landskapsarkitekt Askild Nilsen, som uppmuntrar måttlighet bland rika trädgårdsmästare: - Tävla inte om att använda ljus utomhus. Men om du använder det medvetet kan ljus producera fantastiskt vackra effekter. Ren förutom att det naturligtvis krävs ljus för att se var vägen går eller för att hitta nyckelhålet på ytterdörren.

Integrerat ljus

Askild Nilsen specialiserar sig på belysning utomhusutrymmen. Han arbetar både med offentliga utrymmen och privata trädgårdar. Vid beställning svarar han på kundens önskemål. - Här är liksom smaken och nöjen som gäller. Även jag är svag för armaturer som är integrerade i miljön, säger Nilsen.

Modern kontrastljus från Herstal

Armaturerna är också i grov, enkel stil och placeras så att de inte märker dem. - De borde inte verka. Vad som ska vara är det som vi tänds, oavsett om det är vägen, en växt eller något annat, säger Askild Nilsen att moderna armaturer kan passa både moderna och mer traditionella levnadsmiljöer.

- Vad sägs om utomhusljus i en gammaldags romantisk stil av "English Street Light? "

- I en lämplig miljö kan de vara bra. Men kom ihåg att ljuset i sådana synliga ljus ska vara svagt och mjukt. Det passar inte med ett hårt skärande ljus i denna typ av lampa ", säger Nilsen, och påminde om att de gammaldags engelska gateljusen var gasljus som drev ett ljust gult ljus.

Läs också:

Dra åt lamptipsen

När skymningen tar över dagsljuset, är det en lampa som skapar atmosfär och atmosfär i hemmet. Men korrekt belysning kräver insikt.

Här är användningen av fiberoptik under ett vattenfall i en pool.

Bakgrundsbelysning

- Var skulle du rekommendera oss att börja när vi ska tända vardagsrummet?

- Först gör det mest nödvändigt. Ljusa dörren så att det är möjligt att se nummerplattan. Kanske en lampa på vägen eller på garagedörren.

Innan du börjar bör du kontrollera bakgrundsbelysningen förresten. Hur är det på en mörk kväll? I städer och tätbefolkade områden finns vanligtvis mycket ljus från fönster, strålkastare och mer. Detta måste beaktas vid planeringen. ¨

När det önskade ljuset är på plats kan du skapa vackra effekter med fläckar och uppljus. När du upptäcker en mörk fest, gör du hål i mörkret och kan uppnå otroligt vackra effekter.

Vill du ha ljus på ett träd eller en grupp eller kanske upp triangeln? Be om råd från leverantören. Eller försök dig framåt. Även upplänningar som ligger på marknivå bakom växter kan vara mycket vackra.

Askild Nilsen visar en lampa från iGUZZINI monterad på väggen.

När vi tänder i trädgården handlar det ofta om att imitera naturljuset. Det nära ljuset som vi ligger längs gångväg eller murmur bör vara varmt, medan en lampa som hänger upp i ett träd kan ha ett kallt, vitt "månsken. "

Spännande effekter kan erhållas när man använder ljus med vatten. Men i vatten behövs specialdesignad utrustning och installationer av professionella, betonar Nilsen.

Läs också:

Kan du flagga regler?

Det är inte bara att lyfta en flagga i trädgården, det finns både flaggregler och kanske grannar att ta hänsyn till. Vi hjälper dig med vad du behöver ...

Konst av begränsning Belysning som inredning är först och främst humörskapande. Om sakerna blir för mycket försvinner de. Man måste helt enkelt lära sig begränsningsbegreppet, betonar Askild Nilsen.

- Du bör till exempel inte använda hundratals klockor på terrassen när det finns ett som behövs för att skapa humör. Det är inte värt att ha alla lampor på en kurs. Skulle du vara i garaget behöver du inte tända hela trädgården.

Innan du installerar ljuset, kan det vara en bra idé att försöka titta på ditt hus från grannens synvinkel. Detta för att undvika ditt vackert upplysta träd gör det omöjligt för din granne att sova på natten.

Återförsäljarlistan:
  • Noral www. Noral. netto tel: 69 81 02 00
  • iGUZZINI, Norge AS www. iGuzzini. com tel: 23 06 78 50
  • Herstal www. Herstal. Tel. 45 70 20 44 20
  • Norlys www. Norlys. com tel: 24 12 40 10
  • Fiberoptisk ljus Calco AS www. fiberoptik. nej tel: 37 15 35 10

ADVERT

Mest populära