All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vinterträdgård förlänger sommaren

Något händer när vi går in i augusti. Kvällarna blir mörkare, semestern fyller utrymme för vardagen, och hösten går närmare.

Men augusti är fortfarande en sommarmånad, och på sommaren borde vi njuta av så länge vi kan. Och med ett vardagsrum kan du både sträcka sommaren och njuta av regniga dagar utomhus.

Det finns flera typer av utomhusplatser. Vissa väljer att sätta upp klassiskt lusthus eller paviljonger i trädgården och dekorera dem som ett vardagsrum.

Trädgård: Förläng sommaren med ett inglasat vardagsrum. Foto: Santex

ljus och värme

Andra väljer att använda delar av terrassen, för att skapa ett uterum som kan användas i alla väder. Vi i villaen har tidigare besökt en familj i Tønsberg som just har gjort det. Du kan läsa mer om i artikeln terrass - vår nya vinterträdgård

Vill du gå för sådana mer öppna lösningar, du dun vilja lämna uterum med belysning avsedd för utomhusbruk och kanske en strålande eller en eldstad för svalare kvällar. Lägg ut några filtar till mer kyliga själar och erbjuda något varmt i glaset, och du är redo att njuta av kvällar i vinterträdgården även när termometern kryper nedåt.

Läs också:

Bygga ett trädgårdsrum

Vad bör du tänka på att bygga en trädgård eller vinterträdgård?

Trädgård och vinterträdgård

Trädgård och vinterträdgård är andra möjligheter att förlänga sommaren. Här skapar du ett nytt vardagsrum genom att glasera en del av utsidan i samband med huset. Om du väljer skjutdörrar på en eller flera väggar har du möjlighet att öppna rummet mot trädgården.

Det enklaste sättet att ställa in en solarium eller vinterträdgård är att utnyttja de färdiga grundmodeller som du bokar i önskade mål. Då får du en byggsats som passar exakt tillsammans.

ADVERT

Mest populära