All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Utomhus lyx under benen

Matta leverantörer kan rapportera mycket intresse för mattor på terrassen.

- Det är mycket populärt med filtar på uteplats, och vi har märkt att fler och fler kommer att lätta upp lite, säger Björn Musum, General Manager på Musum Inredning.

Han tror att det ökade intresset är att vi investerar idag i vackra möbler på terrassen och att vi också vill ha snygga mattor som matchar.

- mattor på terrassen är det lika naturligt att mattor inne när du skapar attraktiva sittplatser, och det ger en extra värme och värme, också, säger Musum.

Teppeabo noterar också intresse för försäljningen.

- Ja, vi säljer mycket bra av mattor för utomhusbruk, säger generalchef Bjørn Wibe.

Rugiga Rugmattor

Mattor med perforerad baksida gör att vatten kan strömma igenom.

Som med alla andra textilier och möbler för utomhusbruk behöver utomhus trappor också specialfunktioner.

- Mattor som ligger utanför måste tåla nederbörd och kan torka snabbt efteråt. Det är också viktigt med garner som är UV-behandlade eller färgade, så att mattorna inte bleknar så snabbt av solen, förklarar Musum.

Det är också mycket viktigt att mattan kan låta vattnet gå igenom. Då är det en bra idé att gå för en robust perforerad matta. Dessutom är det viktigt att mattorna är lätta att underhålla.

- mattor som du kommer att använda utomhus ska vara lätt att underhålla och lätt att rengöra och vakuum, säger Björn Wibe och tillägger att mattorna de säljer för användning utanför i princip kan vara utomhus året runt.

- Ja, de kan tåla frost, och det finns ingen kris om de är ute. Men det kommer naturligtvis att kämpa mer på mattan och det kan behöva bytas ut tidigare om du inte tar det, förklarar han.

Inte bara konstgräs

Plattvävda mattor blir alltmer populära ute. De som är avsedda för utomhusbruk har mycket speciella egenskaper som gör att de kan tåla vatten och sol och snabbt torka. Här är Garda Outdoor från Teppeabo.

Utomhus trappor är mycket mer än grön konstgräs. Även om detta används idag är det nu mer och mer i de platta väven av olika nyanser av grå och naturliga färger.

- Vi säljer mycket av kvaliteterna "Nature" och "Pure", som båda är plana vävda. Här gör vi mattor och löpare i önskad storlek, så det är inga problem att få anpassas till gardiner av uteplatsen, säger Musum.

På Teppeabo sker det i både gräs och platta.

- Vi säljer en hel del grå nu - både i konstgräs och i platta vävda mattor ", säger Wibe.

Kommer du att stå uteplatsen för ett speciellt tillfälle? Då blir mattorna och tygerna upprörda. Här är filten Zakura från Golvabia.

ADVERT

Mest populära