All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Utomhusbelysning förlänger sommarkvällar

Privat Utomhusbelysning ska uppfylla kraven för säkerhet, säkerhet och estetik. Korrekt belysning hjälper också till att skapa en mysig livsmiljö.

Belysning har en inverkan på den estetiska uppfattningen av vår omgivning. En slumpmässig belysning på en byggplats kan vara en vacker syn, men om ljuset blandar sig är det obekväma och ger en negativ upplevelse.

Vi bör alltid granska den estetiska sidan genom att belysa och använda det tillgängliga ljuset hela tiden för att lägga till estetiska egenskaper i vår omgivning.

Belysning av detaljer

Utomhusbelysning bör belysa vad som är viktigt för en byggnads arkitektoniska förståelse. För skulpturer och statyer ska belysningen vara en del av en scenografi som fångar ämnesform och innebörd.

Det är viktigt att undvika blixt och blandning. Särskilt när fasadbelysning är viktigt, är människor i byggnaden inte blinda genom fönstren. En bra belysning vanligtvis består av tre typer av ljus:

Se också:

LED-ljus band på terrassen

Med lite belysning på uteplatsen kan sommarkvällar utökas långt in på hösten. LED-ljus band som är avsedda för utomhusbruk kan ge en elegant effekt ...

  • Strålkastare
  • Detaljlys
  • Upplysta punkt

Wonderful utomhus ljus som skapar bra kväll humör på sommerfin terrass.

utomhusarmaturer

När du väljer armaturer för utomhusbelysning använder är det viktigt att se till att de har rätt IP-klass och är väl skyddade mot korrosion.

Vid utomhusanläggningen är de atmosfäriska påfrestningarna det viktigaste.

Anläggningen måste vara robust när det gäller master, trådupphängning, fästen, kablar och apparatinstallationer.

Läs också:

Test av slangvindor

Varför argumentera med en stor härva av trädgårdsslang varje gång du vattna, när man bara kan rulla hela manick i en låda? Vi har försökt åtta skillnader ...

Effektiv utomhusbelysning på terrassen tänds också med blomlåda.

upplysta tips från trädgården designer

-Med suggestiva utomhusbelysning vi kan njuta av trädgården på kvällen och långt in på hösten, säger trädgårdsdesigner Darren Saines.

- Omedelbar belysning med IP-nummer någonstans mellan IP 68 och 47 IP ger trädgården en trevlig atmosfär, men undviker alltför mycket ljus. Dimmer är en bra investering då du kan justera ljusstyrkan efter säsongen och justera ljuset när växternas höjd växer. Ljus som kommer underifrån kan ge fina skuggor, säger trädgårdsdesignern.

LED-lampor börjar bli mer populärt liksom utomhus, men ändå inte denna ljuskälla tillräckligt kraftfull för att belysa stora områden i trädgården, säger Saines.

Artificiellt ljus har en bra effekt på växter som inte har för mycket lövverk. Ljus som är monterat högt upp hjälper till att ge trädgården ett knäckt humör.

Läs också:

7 misstag du gör i badrummet

Har du ett avlopp som luktar illa eller en toalett som strömmar? Ta tag i de små fel i badrummet innan problemen blir större och dyrare. Vår expert Roger ...

För starkt ljus kan plantorna för vita, så en dimmer är saken. Använd en fjärrkontroll och se till att du har en huvudbrytare så att du alltid vet om lampan är avstängd eller inte.

Moody kvällsljus i trädgården designad av trädgårdsdesignern Darren Saines.

Tänk otraditionell

Utomhusljuskällan behöver inte nödvändigtvis monteras på väggen eller i taket. Placera dig uplights i terrassens golv, och se till att du kan hantera dem utan att bli bränd.

-Lighting korrekt kan vara en utmaning. Välj ljusa som gör färgerna så optimala som möjligt, det blir ofta mest naturligt, säger Saines, som använder 6-10 olika typer av ljuskällor för att lätta sin egen trädgård.

-Ett bra tips kan vara att gömma glödlampor för att skapa effekter och ljusstämning. I golvet frostat glas på upplyft kan vara ett bra alternativ för att undvika blandning.

Darren använder gärna fyra till fem olika lampor med 100-150 watt glödlampor för att lysa upp ett träd. Montera ljuskällan så att den når stammen så långt som möjligt.

Få en trädgårdsplan rätt för din inkorg

Dairen Saines nya trädgårdsodling gör skissförslag till dig, med hjälp av några bilder och lägesplaner (husplats och landgränser) skickade via e-post. Det här är en snabb och billig lösning för alla som vill ha hjälp vid utformningen av en bra plan för trädgården. Det finns ingen detaljerad anläggningslista och ritningen är i stor skala, men det är önskvärt med full detaljerad ritning i skala med detaljerad ljus och plantering lista dessutom kommer det att ske på timpris. E-posta trädgården kostar 6400, - + moms. Kontakt: gunn @ darrensaines. nr. Priset är baserat på trädgårds normala storlek upp till 1000 kvm.

För mer information om utomhusbelysning:

  • SINTEF / Byggforsk, www. SINTEF. com / Byggnad.
  • Trädgårdsdesigner Dairens Saines, www. darrensaines. nej
  • Ifø Electric, www. ifoelectric. nej

Alla bilder: Darren Saines / TV2

ADVERT

Mest populära