All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ut med vinterfliken och in med en wow-effekt!

Signe Schineller var inblandad i att prata om användningen av tapeter när Borge lanserade nyheterna för säsongen strax sedan. Den tapeten är så mycket mer än att dekorera en vägg, var hennes tydliga budskap.

Använd bakgrunden i hela rummet eller delen av rummet, en nisch, i skåp eller lådor. Välj en spatter tapet och låt den skapa den röda tråden i inredningen, var hennes tydliga samtal.

Plocka upp färger från tapet

- En tapet gör inte ett inlägg ensamt, men det kan hjälpa dig att hitta en röd tråd för att anpassa ditt interiör, tror hon.

Hon är mycket förtjust i både mönstrade och färgglada tapeter. Hon rekommenderar att plocka upp färger från tapeten och upprepa dem i resten av interiören. Du behöver inte hämta de starkaste färgerna, tänka på ton-till-ton eller kontrastfärger. Om du vill extrahera röda toner rekommenderar hon att du väljer nyanser mot tomatrött snarare än klart rött.

Låt inte tapetet stå ensamt.

Låt tapetet ge wow känslan och plocka upp färgen och användningen av andra föremål i rummet.

En tapet får inte lämnas ensam, men måste spela med resten av interiören för att skapa balans och harmoni. Färgerna från tapetet bör upprepas på större och mindre objekt i rymden, några som huvudfärger, andra som stödfärger.

-Om du är osäker, titta på bilder och märka hur stilen är klar, hur färgerna används och hur mycket eller lite det är av varje av dem, rekommenderar hon.

Flera mönster i samma rum

- Var inte rädd för mönster. Blanda och matcha, var lite tråkig med mönster, uppmuntrar Signe. Till exempel, med den här tapeten från Cole & Son / Borges samling Folie.

- Var inte rädd för mönster. Blanda och matcha, var lite vågad med mönster, uppmuntrar hon.

När hon talar om att använda tapetet på fyra väggar, är det ofta en kombination av flera mönster i samma rum.

-Ruter och blommor går bra tillsammans, säger hon entusiastiskt och visar fler färska kombinationer. Tips för att använda tapeten hon lovar mer när TvNorge lanserar sitt nya program Bolig krise i mars. Det finns Signe med praktiska och enkla tips för hushållerska.

- Men tipsen är lika användbara för andra, säger hon.

ADVERT

Mest populära