All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Med lösningsmedel i vattnet

Det är sant att det finns förändringar som pågår inom färg erbjudandet. EU har faktiskt konstaterat att all traditionell oljemålning kommer att vara borta från marknaden år 2010, för att göra plats för fler miljö- och hälsovänliga alternativ. Det ska sägas att det inte finns olja i sig är förbjudet, men flera av de lösningsmedel som används i denna typ av färg som måste vara ute. Som en följd av färgtillverkare nu under en längre tid arbetat med att göra bra substitut i form av vattenburna färger. Resultatet är ett antal mycket bra färger, som lätt kan hävda sig i konkurrens med de traditionella färger.

Lika bra resultat - men annorlunda arbetssätt

Väldigt många löften fortsatte att oljefärg när huset kommer att städas upp, utan att vara medvetna om att de vattenburna produkter nu har blivit så bra att de fungerar lika bra som oljefärg. Men det måste vara medveten om när man ska måla med vattenburna produkter är att de kräver en något annorlunda strategi. Först och främst gäller detta den tid färgen tar att torka. Vattenbaserad färg torkar mycket snabbare, och du måste därför arbeta snabbare och med mindre områden åt gången. Man bör också använda färg verktyg avsett för vattenburna produkter för att uppnå bästa möjliga resultat. Vissa hävdar att penseldrag verkar och att målet inte kommer att vara så bra som med oljefärg, men genom att använda rätt teknik och verktyg bör skillnaden vara försumbar.

Kinder färg

Fördelen med vattenburna färger är att de naturligtvis är mycket mer vänliga mot både miljön och hälsan, de är praktiskt taget luktfritt och det är onödigt att använda lösningsmedel för att ta bort färg från händer och kläder . Dessutom håller de vattenburna färger bättre i färg och har inte samma tendens att gulna, såsom oljefärger ofta gör.

ADVERT

Mest populära