All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Ut på turné och hitta dina egna färger

Pantone har lanserat färg 'MARSALA ' en' naturligt robust och jordnära vinröd "som årets färg och flera har namngett apelsin för årets färg.

Med det kommer lekfullhet och humör, apelsiner och solnedgång .

Cooler och mjukare

Mette L'orange

Färgerna kommer naturligt som en motvikt under en period av kalla färger, är vi redo att sträva mot varmare nyanser! Leatrice Eiseman, chef för Pantone säger själv: "Marsala är en subtilt förförisk skugga, en som drar oss i två dess omfattar värme."

Pantone har också lanserat flera färger som matchar Marsala - så lite variation finns det. De säger på sina webbplatser att säsongen erbjuder ett kallare och mjukare färgschema med subtila heta toner som fångar inspiration från naturen.

Förutsägbart Råtta och Grå

Förutsägbar ja, och de kan verkligen förföra oss! Faren med säsongsbetonade paletter är att vi får ett stereotypt färgschema, oavsett om det är inredning, möbler, föremål eller mode.

Detta gäller inte bara den allmänna konsumenten. Arkitekter och designers är i grunden osäkra när det gäller färganvändning, och tyvärr hanterar de snabbt trenderna. Mycket återstår fortfarande grå och vit, trä och betong, men det bör vara färg så glatt infört & rdquo; den en & rdquo; modefärgen till förmån. Då är det den som gäller som kodning, stifinder eller identitetsmarkör. & Rdquo; Living Clean & rdquo; , men endimensionell, eller sagt på ett annat sätt: Rå och Grå.

Arkitekter älskar apelsin, men hur är det med att mjuka paletten med färger från naturen?

Få mer avancerad

Orange beröring i neutrala miljöer.

Vad sägs om en mer sofistikerad färginställning, med mellantoner, sång och harmonier från färgteorin? Vad sägs om färgspel mot varandra, helst mjukt och subtilt - eller vad sägs om så kallad kvalitetskontrast? Det vill säga fuktade färger (bruten i till exempel komplimangsfärgen) står emot tydliga starka färger i mindre mängder.

Eller ta Pantone på ordet: Titta på naturen och lär dig, det är precis vad som händer där. Alla bruna och gröna nyanser av en enda underbar fiol eller röda tranbär.

Varför satsa inte direkt på den här trendskaparen 2015? Ett friluftsår med egna studier av färger från naturens palett.

Plocka och pressa blommor

Orange och Marsala lanseras som trendfärger 2015. Stora färger, men bör inte vara exklusiva.

Det kommer att bli en "win-win-situation" med alla på turnering med anorak, kamera och lupe. Övning och försök av tusentals färglåt. Välj och tryck blommor och växter - måla färger och gravar i jorden för pigment! Vilka färger faller du för? Tänk på det - här har du chansen att hitta din personliga färgmagi och speciella repertoarer.

För att stödja och inspiration du kan använda läsa från bland annat svenska färgforskare Karen Fridell Anter och Åke Svedmyr, som också har varit på turné. De har samlat in färger där ute och kodade dem enligt NCS-systemet. Det ger oss en översikt över den naturliga färgvärlden, med mycket gul, brun och grön, men också andra godsaker. Titta även på deras lilla häfte "Färgskalor av traditionella pigment för yttre målning". Svårt att få tag på, så jag återger här några av mina egna visualiseringar av sitt sortiment av naturliga pigment, såsom Siena, ockra, umbra och oxider. Man sitter i stolen kan vara melodin här och sätta några intensiva toner av svarta ögon, smörblomma och ljung. Och som, orange och marsala också.

Eftersom vi skulle vilja använda dessa färger också, men inte som en diktat från trendlinjerna.

Nej, gå ut och hitta dina egna färger utomhus!

ut och plocka färger även i friluftsliv år och slipa dem, eller välj från naturliga pigment som exemplifieras häri.

ADVERT

Mest populära