All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

I en bedsit ser nu

Följ tidningarna och Internet.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst mer

Av bedsit ser nu

 1. Hur grädde logi

- Många har redan säkrat bostäder för höstterminen, säger Lars Mork Gundersen, chef för Division Studentkåren i Oslo till DinSide.

Unginfo i Oslo anser också att jaktjakt pågår.

Mer uthyrning

Men trots de snabba tipsen är det enklare än tidigare att få ett vardagsrum.

- Studentkåren har nu 1 500 fler uthyrda rum för studenter i Oslo. Vi har nu nästan 20 procent täckning, och det är mycket bättre än tidigare år, säger Studentkårs divisionchef.

Med Studentkårens 6 000 stugor och de förväntade 30 000 studenterna som tar Oslo, är det ändå den privata marknaden som tar hand om eleverna.

Bläddra ner

YoungInfo Center i Oslo indikerar att bostadsmarknaden inte är lika tät som tidigare. Men det förutsätter också att du kan hosta upp 3 660 per månad i hyra som enligt staden Oslo, den genomsnittliga hyran i första kvartalet 2003, och att du har gott om tid.

- Vi har sett nykomlingar svenskar - och det här är resursfulla människor som samtidigt tackar för lite utrymme - spendera 2-3 veckor på att hitta ett hem. För personer utan speciella nätverk i Oslo är detta ett minimum, Trine Elvebakken, informationschef i Unginfo-rapporter.

Sann mot resten av landet

En ringrunda för studentorganisationer runt om i landet ger följande resultat: Hyresmarknaden är inte lika tät som i Oslo. I Tromsø, till exempel, är alla första semesterstudenterna berömda av Student Students Association.

- Alla kan inte räkna med att få ett fritidshus, men alla får en plats att leva säkert. Det antas givetvis att antalet studenter inte är mycket större än de senaste åren, säger Inger Leiulfsrud, chef för bostadsavdelningen vid Studentförsamlingen i Tromsø.

Mer lämpliga bostäder material:
 1. Polsa med 30 procent grönsaker
 2. Därför bör du också tvätta koka-in-bag ris
 3. - Nej, du får inte cancer från att äta blåbär
 4. Varför är pizza runda när lådan är fyrkantig?
 5. Hur blir man av med tjurar?
 6. Fungerar Vanish Gold Oxi Action som en blekmedel?
 7. mäta energiförbrukningen med en liten manick
 8. Ølguide: Dessa öl bäst lämpade för fisk och skaldjur

Priserna för studentrum genom Student Welfare Association börjar en 550 miljoner och slutar vid ca 2 550 för en helt ny studentrummet. Priserna inkluderar el.

Även i Stavanger förväntar du dig alla som vill ha en lägenhet, få den. Men man måste åta sig att visas på den privata marknaden.

- Det är en bra privatmarknad i Stavanger, men du borde vara ute tidigt. Skulle du dock hyra genom studentförsamlingen så kommer vi att få det så snart som möjligt, helst före 1.Maj, säger Dag Terje Klarp Solvang i studentförsamlingen i Stavanger.

 • Hur får man Cream Hybrid

  - Tips om var och hur man hittar ett vardagsrum.

 • ADVERT

  Mest populära