All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ur synvinkel - omedelbart?

Utanför sinnet - Urminnes?

  1. Bildspecial: Storage Solutions

Inte bara för den välorganiserade

För att rensa bort saker är inte bara den mest organiserade och disciplinerade av oss. Tvärtom! Den allra ljusaste av lådor är i huvudsak följande: Det kan se ut som om du har sorterat papper och små saker i timmar och har strikta ställa allt till rätta - men utan att behöva veta vad som gömmer sig under täcket och inne i tiotals lådor står snyggt i bokhylla.

Tryck här för att gå direkt till bildspecialisten.

Vissa små tumregler

När du väljer en låda för lagring finns det några saker att tänka på. Till exempel: Ska lådan vara på en plats där den kan bli våt? Loft och källare är vanligtvis dåligt isolerade och det kan bli vått - samma med ett badrum. När du håller det tyvärr inte med pappkartonger och lådor om du vill undvika att det blir våt, men ska du få tag i en lufttät och åtminstone delvis, vattentät låda. Gorgeous metallformar är heller ingen hit i fuktiga utrymmen

Om du rensa bort stora och tunga objekt, är det också viktigt att se till att rutorna du sätter den i klarar belastningen. Lite svalare än att få allt i ditt knä när du bär en låda på vinden? Om du vill sova bort från extra tunga saker, har IKEA några kartonglådor avsedda för extra tunga föremål. Du kan också köpa lådor som hanterar tunga föremål hos de flyttbara byråerna.

PS Farbar lagring från IKEA har en miniatyrbanor och kan vara viloplats för både små och stora. Visa mer

Två saker i taget

En förvaringslåda kanske inte nödvändigtvis bara: En låda. Leta efter en lösning som kan användas för minst ett objekt.

Det finns ett antal kistor som du kan sitta på - eller använda som ett extra lättnadstabell. Stabila hyllor eller hyllor som klarar robust behandling kan användas som trappor. Ska du köpa fler saker på en gång är det också smart att tänka på multiplar. Till exempel: Varför köpa en säng och lösa lådor för att passa när du kan köpa en färdig säng med lådor?

Vissa lådor eller burkar är så fina att de kan klä upp ditt hem - men om du går till en enklare, mattare lösning det verkligen spelar ingen roll så mycket. Du har åtminstone kontrollerat att det ser snygg ut.

Klicka här för att se bildmaterialet.

Kasta eller spara?

Om du har kasta andan över dig, och januari damm på din hjärna är det ibland lätt att kasta för mycket. Undrar vad du verkligen bör spara på papper? Klicka här för att få en översikt över dokumenten du ska gömma - och hur länge.

Allt du behöver behålla är i lådor, gamla papper har gått till papperssamling - men är du fortfarande kvar med mycket röra? Klicka här för att se hur du blir av med ditt papperskorgen - och hur mycket det kostar.

ADVERT

Mest populära