All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vår äventyrliga liv för öppen trädgård scen

Vår äventyrliga liv för öppen trädgård scen

  1. Bildspecial: riklig interiör - utomhus

Outside in (ne)

februari står för dörren, men det är fortfarande januari, och det är möjligt för en journalist att använda uttryck som "det här blir 2006 för dig". En chans att vi inte släpper från oss. Det visar sig vara svårt, för i 2006 är du chefen och scenografen för din egen scen, vi kommer att tro på trendspecialister. Interiörtrenden är tydlig: det är ute under 2006.

För att läsa mer om årets trender gick vi till present- och interiörmässan på Lillestrøm. Förutom 330 leverantörer av interiör- och tillbehörsprodukter hittade vi hela Norges blomstflöde och av den anledningen Trendanalytiker Finn Schjøll.

Våra söta kärleksblommor.

Foto: Elisabeth Dalseg mer

i en grönskande föreläsningar delade Schjøll sina tankar om årets trender på hemmaplan. Och först då sägs det, det är inte Ola och Kari som pratar om. Mr och Mrs Smith 2006, var tvungen att ge vika för særboende, kaffe lavin Juice, livs njuta och välmående Else Berit och Per-Erik, i Schjøll blommor doftande värld.

Ut i vår trädgård

Under 2006 flyttar vi in ​​i trädgården, enligt Schjøll. Om vi ​​inte har en trädgård, gör vi vår terrass en efter en - eller dekorera vardagsrummet som en trädgård. Gränserna mellan inifrån och ut torkas ut.

Under flera år har vi haft en utrustning manöver som har resulterat i välfyllda köksbryggor. Den stackars potatisskalare har ersatts med en ny design version, och har fått sällskap av alla rødbetskrellere att turnipskrellere, att inte tala om sparris panorera och ismaskin. Nu vill vi ha det så bekvämt som inuti och utrusta trädgården lika mycket.

Mid längst regioner under vintern, med snö, is och slask under skakiga fötter, är det svårt att föreställa sig att det kan vara bekvämt utanför. Norge är inte heller det varmaste landet i världen på sommaren heller. Men Else-Berit vet:

- Hon lägger en värmare under bordet i trädgården och kastar en trasa ovanpå bordet. Om du inte fryser dina fötter kommer du inte att frysa någonstans.

Så vi är bekväma än. Och det blir vi också bra också. Därför köper vi designvagnar och kasserar den prefabricerade. Eftersom vi är unika individer och vi har råd att rensa utrymme för oss själva i våra egna liv, som Schjøll uttrycker det.

Pompösa och överdådiga

Norrmän, som tidigare är världsmästare i renovering, måste erövra trädgården i år. Hur ska vi få engelska ner från pallan, tycker vi och titta på oss vackra engelska trädgårdar med graciösa rosor.Vi kommer att avbrytas av Schjølls tänkande, som handlar om blommans tema.

- Roser är in, säger Schjøll. "Peonies är ute och sunbreaking, vi blir bara illamående. Utanför i trädgården petar vi lite i jorden medan trädgårdsmästaren växter ett äppelträd, som vi hänger så småningom en oro - som vi naturligtvis har skapat själv. Allt ska se slumpmässigt, lite slitet och lite använt, men det är långt ifrån slumpmässigt.

I år bestämmer vi oss själva. Vi bestämmer prissättning, vi är scenograf i sin egen teater, kommer att skapa en ram runt vårt liv och välja vilken pjäs vi vill spela, vad aktern. Och vi dekorerar pompously och överdådigt, med nya högkvalitativa produkter. Shabby chic är lite ut, för, som Schjøll säger, efter 10 års användning, är de slitna i alla fall. Så vi köper nya, så länge som helhetsintrycket inte säger "köpt och betalt".

- Mamma kallar Else-Berit och frågar om hon vill ha den gamla silvervaran. Och för första gången svarar Else-Berit ja, fortsätter Schjøll. - Men hon borstar inte det. Hon lägger några rosor i den lilla silverskålen och skapar en vacker duk på bordet.

Under 2006 tar du damask, porslin, kristallglas och bestick i trädgården. Se mer

Scrolla ner för mer

I trädgården skapar vi vår egen lilla saga, eftersom vi lever en äventyrlig tid enligt Schjøll. Många unga flickor har drömt bort i boken "The Secret Garden", som handlar om en liten, fräck flicka och en liten sjuk pojke som tillsammans hitta en hemlig trädgård. Under boken kommer både trädgården och barnen att omvandlas till det bättre. Och precis som detta ser vi trädgården som gör att utomhus växer in och ut. Men till skillnad från boken, det är något nästan utställningar tionist över vår påkostade trädgård, där vi spelar vårt liv med världen - och grannarna - det publiken.

- Det finns en mening jag tror kommer att bli vanligare i Norge, och det är: "Ett 'inte vill vara hemma och titta på min trädgård, en' ', Smiles Schjøll?.

Vi har faktiskt suttit på caféet i tio år nu, och det börjar vi kända för att vara ganska trötta och vi kommer att tro Schjøll. Så efter att vi har huggen av uteplats och slumpmässigt spridda lite jord runt vår gartnerplantete äppelträd, ber vi med oss ​​våra vänner hemma och ute i vår trädgård. Kanske sitter vi ens och sticker någonting tillsammans. Så länge det inte är skrämmande.

Vår äventyrliga liv för öppen trädgård scen

  1. Bildspecial: riklig interiör - utomhus

PS - Undrar du vad kaffe lavin är? Vi gjorde och. Enligt Finn Schjøll det finns en dubbel espresso man får med en kastrull med vatten nästa - så att du kan blanda kaffe själv, helt och hållet din. Caffe Latte är ute, cappuccino är så nittio udda ...

Läs mer om inredningstrender DinSide Housing:

Bildspecial: Recycled Interior

Bildspecial: Formex mässan i Stockholm

Bildspecial: Klädsel 2006

Interior på catwalken

ADVERT

Mest populära