All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Oslo hytter med högt pris per kvadratmeter

Många norrmän drömmer om sin egen stuga vid havet.

Besök från Finn. Nej visar att de flesta tycker om att titta på dyra drömobjekt.

Stugorna på Osloöarna får inte lika många sidvisningar, men de får inte stanna så länge som Finn. nej innan de säljs.

Närheten till stadens centrum är tilltalande för många.

För närvarande finns det fem stugor till salu med postadress Oslo.

Det billigaste kostar 2, 8 miljoner kronor och ligger på Bleikøya. Den dyraste är till salu för 4,90 miljoner kronor och ligger på Lindøya.

Den här veckan har två stugor, en på Lindøya och en på Nakholmen redan sålts till ett pris av 2,7 miljoner kronor.

Den första helgen kommer att bli nya åsikter för en resa.

BLEIKØYA: Prisuppskattning 2 800 000 kr. Huvudrum 48 kvm med två sovrum. Byggd 1923. Foto: FOTO: DNB Property / Inviso

Sørland Idyll och god miljö

Prissänkning på den svenska Cottage pärlor

Fastigheter Monica Ekstrøm DNB Fastigheten har för närvarande två stugor till salu. Mäklaren, som själv har en stuga på öarna, berättar för Hytteiviv om en bilfri södra idyll med en bra miljö.

Hon har även sålt fyra stugor nyligen.

På helgen kommer hon att visa upp en stuga på Bleikøyas östra sida med havsutsikt och en kort väg till färjan. Stugan är 48 kvadratmeter och kallas väl underhållen, med mycket effektiv planlösning.

"Det är inte svårt att förstå att människor trivs där ute", säger hon och medger att köpargruppen är smal. Bland annat anges att räkningarna anger att hytterna inte kan lånas.

Högt genomsnittligt pris

LINDØYA: Prisuppskattning 3. 390 000 NOK. Primärrum 38 kvadratmeter med två sovrum. Byggår 1950. Foto: FOTO: DNB Property / Inviso

Lene Kallum, Chief HITTA informerar Hytteliv som hittills i år har varit 14 publicerat annonser om stugorna i Oslo Islands 2012 - med ett genomsnittligt utgångspriset av 3. 435 .000 kronor.

Cabin porr har blivit en internet hit

Ett formidabelt medelpris med tanke på att de flesta stugor är 30-40 kvadratmeter.

I jämförelse är det genomsnittliga försäljningspriset för semesterbostäder vid havet i Norge 2 586 000 kr, enligt fastighetsföreningens (Eff).

Bygga och dela förbud

Hyddor med postadress Oslo, med andra ord, har ett högt kvadratmeter pris. Människor köper trots byggnad och delar förbud och osäkerhet om hytternas framtid.

LINDØYA: Prisuppskattning 3 900 000 kronor. Huvudrum 24 kvm med ett sovrum. Byggd 1930. Foto: Skärmdump: FIND

Oddmund Østerbø, chef för den gemensamma nämnden för velene på Bleikøya, Lindøya och Nakholmen berättade Aftenposten att han hoppas att byggandet och dela förbudet snart kommer att hävas.

Det finns fyra förslag till tre öar som nu är tillgängliga för samråd.Staten äger öarna och Public Construction stöder förslag att området fortsätter att bevaras till rekreationsområde. Stugorna välkomnar förslaget till ett nummer två förslag, vilket är stadsrådets förslag.

- Ärendet är komplicerat och det är en vägning av många relationer. Men vi skulle vilja att Oslo befolkning kommer att fortsätta att komma hit i vetskap om att den är öppen och stora rekreationsmöjligheter här, säger Østerbø till Aftenposten.

No bosatt

Broker Rune Morten Pedersen i Privatmegleren sålde tidigare i veckan en stuga på Nakholmen för 2, 7 miljoner. Den rödmålade hytten med två sovrum är 37 kvadratmeter stor.

Hyttens storlek, färg och utseende är strikt reglerad. Tillträde sker med färja från Vippetangen eller egen båt. Nakholmen har egen liten båthamn med möjlighet till båtutrymme på ansökan och anställning.

NAKHOLMEN: Säljes till ett pris av 2 700 000 kr. Huvudrum 37 kvadratmeter. Byggd 1992. Foto: Skärmdump: FINN

Det finns ingen invånare på öarna.

Läs också:

stugor som de flesta människor tycker om att titta på

Här stugorna har ökat med 44 procent

Kolla in Bonytts stor bildbank

Perfect kedjehus på minimal tomma

ADVERT

Mest populära