All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ursprungliga Wegner färger till stol och vägg

Efter ett mödosamt detektivarbete på färg tass på Flügger, kunde möbeltillverkaren Getama år nystart Hans J. Wegners gungstol "Keyhole" och matbord stol "GE 525", även kallad "U-stolen" i originalfärger . Gungstolen blev ritad 1967 och matsalstolen 1970, och har gått i produktion under ett antal år.

- För att komma fram till de sex färger som krävs många tester, färganalys, prövningar och utbetalningar, säger Lone Bjørslev Kisbye, PR och marknadschef i Flügger.

WEGNER BLUE En diskret blå färg som kompletterar både arkitektur och möbeldesign på finaste sätt. "> WEGNER BLUE En diskret blå färg som kompletterar både arkitektur och möbeldesign på finaste sätt. <999 > arkitekten bakom Y-stolen

mODERN:

Wegner gungstol "Nøkkehullet" undertecknades 1967, och nu återlanseras i moderna färger "> mODERN: Wegner gungstol". Nøkkehullet "undertecknades i 1967, och är nu nystartad i samtida färger. Joiner och möbelarkitekt Hans J. Wegner var en av de stora bildarna och drivkraften bakom dansk möbeldesign på 50-talet och 60-talet. Han har kallats "Trust Fund master" och är i Norge kanske mest känd för Y stol och Peacock stol.

Möblerna han ritade är relevanta än idag och gjorde flera möbeltillverkare, som Carl Hansen, PP Möbler & Getama, som gjorde Wegner möbler för 60 år. För Wegner var färgval en viktig process. Färgade uppdrag var att betona möbelkonst fina linjer, matchar möbeltyger och skapa blickfång i rummet.

Gamla prov

WEGNER ORANGE.

En mycket ärlig och tydlig färg som påminner om palett 1960 färg "> WEGNER ORANGE: En mycket ärlig och tydlig färg som påminner om 1960 färgpalett. Getama ville i samarbete med Wegner Tegnestue som upprätthåller utformningen arv därför vara den mest trogna Wegners ursprungliga intentioner. de bad Flügger om hjälp att hitta de ursprungliga färgerna och Flügger skickades Wegners egna prover, utbetalningar och färgfragment. i laboratoriet i Rødovre arbetade färg och färgexperter fram till en färgpalett som är både aktuell idag, och trogen originalet.

Getama har valt att använda den ursprungliga färgpaletten i nylanseringen av både gungstolen "Keyhole" . och "U-stolen" Efter omfattande laboratorieanalyser är nu stolar som presenteras i färgerna orange, blå, Kahki, opal, svartvitt

vägg och tak färg

- Från och med nu är det också möjligt att köpa s som vägg- och takfärg i alla Flügger-färgbutiker runt om i landet. Då kan du skapa en komplett rymdupplevelse genom att kombinera färgerna på både möbler och väggar, säger Kisbye Bjørslev.

WEGNER BLACK:

i den här färgen har tass försökt att ta bort alla underliggande toner som den förblir helt svart "> WEGNER BLACK. i den här färgen har tass försökte ta bort alla underliggande toner som förblir helt svart.
ADVERT

Mest populära