All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Oriental inspirerade drømmebad

Här på 15 kvadratmeter badrummet finns två handfat, duschkabin, badkar, massor av garderobsutrymme och en toalett, eftersom allt är inramat i en exotisk atmosfär av Orienten.

Familjen

Massor av skåp och lådor är praktiska på badrummet. Skåpen är originala köksskåp från Kviks kökcenter, som är spraymålad i marin grönska. Bänkskivor, väggar och golv är täckta med italiensk glasmosaik från Bisazza.

valde att använda arkitekten när de började bygga ett nytt badrum i huset. På andra våningen var det bara en liten toalett som de valde att expandera genom att slå in en vägg i ett sovrum som var inbyggt i badrummet, så att området blev stort och luftigt. Inget av det gamla badrummet eller sovrummet är bevarat. Allt är ombyggt.

Gifteparet ville ha ett badrum som först och främst är praktiskt för en familj på fyra. Badrummet ska vara rymligt, lätt att rengöra och innehåller gott om garderob och lådutrymme plus två handfat, duschkabin och badkar. Förutom funktionalitet skulle paret ha en tidlös och elegant atmosfär i badrummet.

Architect Cornelia van Prattenburg, som studerade arkitektur i Paris, har dragit skissen till badrummet och föreslog att täcka väggar och golv med italiensk glasmosaik. Till

undvika sterila och tråkiga atmosfär valdes för att enkelt kontrollera dirigeras band längs olika kanter och tre rektanglar av mönstret i golvet, vilket bryter upp grundton av ocean gröna färger i väggarna.

Badet blåses in i en nisch i väggen. Längs taket finns en båge markerad med schackmönstrad kakelmönster, som ger föreningar till orientaliska baduniversiteter. Badrummet har två fönster, inklusive en som är

krökt, och har varit arkitektens inspirationskälla för att designa en taklösning.

Inredningen påminner också om art deco-stilen, som var en populär stil på 1930-talet. Det kännetecknas av geometriska former, slående färger och grafisk enkelhet. Art Deco var framförallt förekommande i USA, som senare följdes av mindre dekorativ modernism. Kakelplattorna som används i badrummet bidrar utan tvivel till rummets karakteristiska karaktär.

Toaletten har också sin egen nisch och en dekorativ hylla i väggen med inbyggt ljus.

Alla plattor beställs direkt genom Italio di Berhardo i Oslo och läggs av en italiensk kakel som bor i Oslo.

arkitekt rekommenderas också att låta taket och den övre delen av väggen som skall målas vita, så att mosaiken skulle ta över och göra ett intryck av rummet tyngre än nödvändigt.

När paret fick sitt första barn, upptäckte de en funktion som ingen hade kläckts i förväg, det vill säga att utrymmet mellan sänkor var bara tillräckligt stor för att byta blöjor minst man!

Äventyrets atmosfär för en tusen och en natt träffar tonen i vad vi går in i badområdet med en markerad båge i taket, dekorerad med karakteristiska glasplattor.

ADVERT

Mest populära