All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

ÖPpnar gratis kabel val

Är du en av dem som känner sig låst att få? Är du trött på Canal Digital-kanalutbud, eller önskar du att få tillgång till paket från RiksTV? Snart kan du använda nya leverantörer på kabelnätet.

Dålig digital tv hemma? Kontrollera om det är ditt fel

Regeringen har vänt tvärtom och gör att du kan fritt välja, leverantör av tv-program, oavsett vem som äger kabeln i ditt hem. Det skriver dagens verksamhet idag.

Undersökning på våren?

I vår avvisade transportminister Liv Signe Navarsete förslag från de konservativa att regeringen åtminstone måste studera frågan. Men idag kommer saken att behandlas, och Navarsete måste svara på regeringens syn. Och när det gäller Dagens Næringsliv är det en majoritet för fallet som ska undersökas under våren.

- Vi anser att det är viktigt att Stortinget inte avvisar ett sådant fall och att vi kan fortsätta arbeta med det. Jag är oroad över att det inte kommer att finnas några privata monopol på nätet, säger Truls Wickholm (AP) till tidningen.

Det betyder att du måste vänta ett tag innan du kan inleda prisförhandlingar med kabelleverantörer som inte har sina tjänster i vardagsrummet.

Hur RiksTV med antenn

Kabel företag mot

inte helt oväntat, kabelbolag motståndare till en sådan frihet. De hävdar att det inte längre kommer vara lönsamt att bygga vidare infrastruktur.

Under hösten slog mediemyndigheten uppgav också att inte var önskvärt att öppna att du skulle få välja TV-program själva.

ADVERT

Mest populära