All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

ÖPpet hus - med kreativa lösningar

Totality var nyckelordet när Trine Moen och Rune Stene planerade omvandlingen av deras nyförvärvade hus.

Även om Rune lyckades hantera förändringarna i praktiken tydliggjorde den gemensamma erfarenheten att de redan var överens om att förvärva yrkeskompetens i inrikesvalet.

- Förutom att vi ville ta i moderna färger och material vi skulle skapa en ljus hem utan shabby chic stil som präglade förra huset. Vi var angelägna om att få en helhet, och något tungare än vit på vitt, säger Rune Stene.

Innehavskonsulent Ellen Skifjeld hade samarbetat med paret innan och gick med i laget igen.

Kombinationer är nyckeln

- Med så många rum spridda över flera våningar är det viktigt att tänka på kontext. Måla så mycket som möjligt i samma färg, matt på vanliga ytor och blank på trä. Det är också en myt att man måste ha samma våning i varje rum för att skapa ett helt hus, säger hon.

En trend i vår tid är att bara kombinera olika golv.

- När detta är gjort på rätt sätt och balanserad, vilket skapar spännande interiörer som här - med kakel, parkett och målade steg i perfekt harmoni. Och då är det väldigt viktigt att avgöra vilka saker du vill fortsätta, och inte, säger Skifjeld.

I partnerns hus hjälper golvplattorna till att skapa stilen. Plattorna är ett bekvämt val för ingången, eftersom du kommer direkt in på gården. Den smälta ytan kombinerar damm och smuts.

Gamla möbler skapar en spännande kontrast mot golvet och de mattmålade väggarna. Fönstret och konstverket har en halvglansfärg.

Chest panelen är historia, och väggen mellan ingången och köket avlägsnas så att den senare är nu integrerad i denna ljusa och luftiga rum med samma våning.

Ändrad atmosfär

Både köket och musikhallen har förändrat atmosfären.

I köket utgör de matt-målade väggar mot randiga tapeter i silver skimmer och grått, matt kakel kontrasterar med satin kök och igen kontrasterar med glänsande vita plattor i gammaldags stil köksbänken. Här lever olika ytor och former i fred och tolerans, mycket tack vare de valda färgerna.

I köket står det bättre halvvägs till stolen i ingången, vilket också lägger färg på rummet - liknande gardin av linne. Bordet var på farten och åtnjöt de mycket moderna stolarna. Mattan är en mjuk touch till många raka linjer och samlar matsalen.

Från hallen finns direkt tillgång till musik- och TV-lounge som också har lyfts visuellt. Övergången mellan hall och vardagsrum strömmar smidigt från kakel och över till den gråvita ekparketten.

I "musikhålan" är taket och de omgivande streck på väggarna nu en historia. Lägenheterna är istället vanliga, vilket har förändrat hela rummets karaktär. Lyftridån i linne och tapeten med ränder i olika bredder bidrar till att strama upp stilen.

De andra väggarna är målade matt i ett band Tet färger, vilket skapar trevlig mängd fönster och lister, målade halvblank.

Golvets vinylbeläggningar måste stängas av för ekbrädor med bred hyllning med en ljusgrågrå yta. Det är förresten samma parkett som vardagsrummet har på golvet.

Ekparketten är en liten röra mot de konsekventa svarta, vita och gråa färgerna annars i rummet. Bara luta dig tillbaka och ge musiken till våld!

Lila i alla nyanser

Vem, vad, var?

WHO Rune rester, projekt på ALLIERO AS gren Bratfoss Restoration, sambo Trine Moen och katt macchiato.

VAD: Moderniserad och renoverad halvdel av ett parhus från 1988, fördelat på tre våningar.

VAR: Ett populärt bostadsområde i Skedsmo kommun.

Varför : Trine och Rune bodde i småhus med stora och tidskrävande trädgård och ville ha en lätt tält hus om grunder. De föll för husets arkitektur och så spännande möjligheter till snygga lösningar.

Svart, vit och grå är husets huvudfärger, med lila i flera nyanser som accentfärger.

Alla tak, fönster och lister är målade i färg 0502-Y. Väggarna på musik- och TV-loungen har färgen S 1500-N, de andra rummen 0801-Y25R. Naturligtvis används vattenmjuk färg. Både vardagsrum, sovrum, rum och kök har tapeter.

är villaägare överens om att i ljuset av allt de har gjort i huset, de två största förändringarna lönat sig väl, det vill säga skillnaden mellan entrén och kök och glas ledstång vid trappan.

- Vi är mycket nöjda med resultatet. Vår stil är mycket hårdare än tidigare, något vi är bekanta med, säger husägare.

ADVERT

Mest populära