All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Endast två plagg var och en!

Har du någonsin tänkt på hur din vän alltid lyckas få det snyggt och rent i sitt hem, och varför du aldrig höra henne stöna över höga högar av kläder eller smutsiga golv?

Jo, hon är bara bra att göra lite hela tiden och har goda rena vanor.

Du kan också göra det! Good Housekeeping-webbplatsen visar nio vanor att de som nästan aldrig behöver rengöra eller städa huset har.

Så kanske vi alla kan hämta ett tips eller fem och släppa upp rengöringen för alltid från och med nu?

De rengör sina kläder varje natt

Låt inte det ligga och kyssa i sovrummet!

Vanderar du bara kläderna över en stol eller på golvet när du lägger dig? Tja, du är inte ensam.

- Det är snabbt att ta de "snabba lösningarna" i vardagen. Tyvärr möter vi ofta ett oorganiserat sovrum när dagen slutar, säger Line Mercedes Åramnes, kvalitets- och träningsledare i CityMaid Home Service.

Och varför ska du göra det? Ja, rummet blir smutsigt och får dålig luft.

- Om du inte rensar bort genast kan du vara lite osäker på vad som är rent och smutsigt. Det kan snabbt leda till röjsåg allt hamnar tvätten, och det blir onödigt tvätt, säger Malin Skaar, chef för Lilleborg Consumer service och fortsätter:

- Finns det en hel del kläder och skräp i ett sovrum så det är svårare för att hålla den ren och det kan så småningom leda till dålig luft.

Det är också viktigt att hålla ditt sovrum snyggt och städat i allmänhet.

- Ur ett hushållning perspektiv är det i första hand för att förhindra damm från att samlas i kläder, gardiner, filtar, strumpor, etc. Vi ska vara bra på att rengöra. Damm har en direkt effekt på hälsan, så ett rent sovrum är en bra start för en god natts sömn, säger Åramnes.

Slutsats: Rengör dina kläder genast. Det tar bara några sekunder att sätta dem i tvättkorgen eller i garderoben, och det kommer att spara mycket tid nästa gång du gör tvätt eller inte kan hitta en viss plagg - vilket sannolikt är dränkt i en hög med kläder. Gör detsamma när du försöker använda olika kläder eller har tvättat kläder.

De äger bara precis vad de behöver.

Vi har alla en sak eller tio att befria oss från ett snyggt hem.

ROTEROM: Ser ditt sovrum ut så här? Om du torkar dina kläder på kvällen innan du lämnar, kommer du att förlora ett evigt flöde av kläder och rodnad. Foto: Foto: Colourbox

Behöver du verkligen fyra uppsättningar av sängkläder, tre lådor med kläder du aldrig använder eller fem vispar i köket? Du sparar mycket utrymme (och godkännande) genom att äga mindre saker du inte behöver.

- Många människor har en massa kläder som inte används: tyg som förutse att förhoppningen är att det återigen kommer att passa igen, tyg barn har vuxit ur, och så vidare.Många har också många koppar, tallrikar och redskap som aldrig används, säger Malin Skaar, chef för Lilleborg Consumer Service.

Hennes enkla men mycket effektiva tips mot alltför mycket och värdelösa saker i hemmet är att städa upp en gång för alla.

- Du kan dra nytta av oftare genom kläder och ta ordentlig rengöring. Det är mycket bättre att vidarebefordra till alla som behöver det än att fylla på alla lådor och skåp. Till exempel kan hon gå vidare till loppmarknaden, tycker hon.

Vissa av oss har alltid alltid många tidningar och tidningar som ligger runt, som är dammsamlare och skapare av mycket röra. Här är en korglösning.

- En bra korg med bladen / böckerna du läser är smart. Dessutom, om du har ett arkivsystem eller hyllor och liknande att fila in, kan du lägga till vad du vill behålla där. Resten kan ges bort eller återvinnas, säger Line Mercedes Åramnes, kvalitets- och träningsledare i CityMaid Home Service.

Slutsats: Gå igenom gamla och oanvända kläder och saker och ge bort - om det är någon annan eller loppmarknad och liknande. Också ordna ett städsystem för saker som ofta flyter i ditt hem.

De låter inte flöda papper

Du behöver inte verkligen ta hand om gamla tidningar och annonser som visas i posten.

Hämtar du gamla tidningar, annonser och take-away-menyer? Det kan snart bli mycket onödigt röra.

MYCKET BRA: Har du till exempel mycket kläder du inte använder men fortfarande inte lyckats bli av med? Om du bara äger vad du faktiskt behöver och använder, blir det mindre rot och rensning. Foto: PHOTO: Colorbox

Experter tipsar dig att alltid ha en kartong som står i en garderob eller låda i köket.

- Lägg till allt du behöver inte papper (utan id och känslig information) där. När du går med skräp, tar du också med papperet, säger Line Mercedes Åramnes, chef för kvalitet och utbildning i CityMaid Home Service, och lägger till sin egen erfarenhet:

- Om du kastar något du inte vill läsa av reklam och liknande där, låt du inte ta dig runt vardagsrummet eller köksbordet. Vips, du är av med problemet!

Du kan också ha en korg som ett slags mellanrum för det du planerar att läsa.

- Men då måste du vara medveten om att den börjar bli full, säger Malin Skaar, ledare för Lilleborg Consumer Service.

Slutsats: Ha ett ordentligt system där du tar hand om viktiga papper och kasta resten - så snart de visas i brevlådan.

De smutsar alla ytor genast

Lämna inte smutsiga fläckar och rester kvar. Detta håller dina ytor rena hela tiden.

Mindre att tvätta, lättare att rengöra. Om du håller dina ytor rena och rena hela tiden, gnugga inte den med smuts, smuts och smuts.

- Ha ett dammduk tillgängligt och torka av damm när du ser det behövs. Många ytor behöver bara dammtorka och tvätta inte. I köket och badrummet behöver du tvål och vatten, säger Malin Skaar, chef för Lilleborg Consumer Service.

Så undviker du pappers BRÄDDNING: Har du en korg där du samlar allt du tar hand om papper och kasta resten du inte behöver, du spara för evigt papper röran i ditt hus. Foto: Foto: Colourbox

Linje Mercedes Åramnes, chef för kvalitet och utbildning i CityMaid Hjemmeservice, deponering om att sätta hela familjen i arbetet och skapa goda rutiner.

- Ta med dina barn om du har något och gör bra praxis. Till exempel efter middagen bär alla sin maträtt till diskmaskinen. Man har "sköljstation" och en insats. Den tredje kan tvätta av bordet medan en annan (vuxen) tvättar former och kärl. Vips, då är middagen rensad i ett svep, säger hon.

Slutsats: Tvätta och rensa så snart du ser det dyka upp något du bör ta bort ytor i hemmet, oavsett om det är damm eller plattor från dagens middag på bordet eller köksbänken. Då gick det inte ut!

De fyller inte sängen full av saker

Tja, det är trevligt med örngott och sängkläder, men gör det mer rörigt än mat?

Som regel finns en säng mycket trevligare och snyggare om den är utsmyckad med fina kuddar och en lyxig överkast, men glädjen är den lilla förlorade om du inte kan stå ut med att genomföra det ordentligt varje morgon och kväll och säng dekorationer flyter runt i sovrummet.

- Det är bra med många kuddar och överkast, men ju mindre du stoppar din säng med, desto större är chansen att du faktiskt brytt sig om att göra sängen, säger Malin Skaar, chef för Lilleborg Konsumentservice.

Om du bara älskar att dekorera din säng varje morgon, är det åtminstone lämpligt att ha ett ordentligt system på den.

ALLTID EN STÄNGNING TILL: - Ha en dammduk tillgänglig och torka damm när du ser det behövs. Många ytor behöver bara dammtorkning och tvättas inte, säger ledaren för Lilleborgs konsumenttjänst Malin Skaar. Foto: Foto: Thinkstock

- Om du har en ganska korg står på sängkanten, kan man enkelt sätta en sådan där uppe. Om du vill ta tillbaka dem nästa dag, gör det. Annars kan de ligga där tills de känner att de hämtar sig igen, säger Line Mercedes Åramnes, kvalitets- och träningsledare i CityMaid Home Service.

Och här är en extra tips för dig som inte kan stå för att göra din säng glada nyheter:

- Man ska skifta på sängen minst var 14 dagar, men du behöver inte åter upp varje dag. När det gäller vägglöss rekommenderas faktiskt låta det vara lite "råare" några timmar, säger Skaar.

Slutsats: De mindre kuddar och filtar dig i sängen, desto större chans att du RER upp på morgonen - som sedan leder till en prydlig sovrum. Om du älskar att ha en säng i din säng borde du ha en korg i slutet av sängen där du samlar allt.

De klara jackor och skor

En snygg tid behöver inte vara med dessa bra tips.

Många människor har en aldrig så liten skohaug i hallen eller en hög med jackor utsvängda över en bänk eller skänk, vilket naturligtvis skapar en ganska rörig tid.

- När du först kommer hem är det inte alltid så att du "skyndar" att hänga / sätta saker på plats.Här har jag bara ett råd: Eliminering! Har du ett mellanlager för rockar, skor, halsdukar och liknande, och har bara en till två skikt per person i korridoren, sade linje Mercedes Åramnes, chef för kvalitet och utbildning i CityMaid Hjemmeservice, och fortsätter:

- Har du att göra detta, du låter inte väggen nästan gå mot dig i dörren. Ser snygg ut, det kan vara svårt att ta itu med rengöringsjobbet.

Är knappast överens.

nederlag PADS och mattor: Visst, fina med kuddar och överkast, men skapar det är egentligen inte en enda röra när du inte kan stå ut med att göra det ordentligt varje morgon och bara kasta allt i närmaste stol? Foto: PHOTO: Thinkstock

- Använd bara jackor och skor som du ofta använder. Andra plagg och skor kan passa in till exempel en bås, säger hon.

Slutsats: Sätt dina skor i garderoben eller på en skohylla nära ytterdörren och lägg upp din jacka så fort du kommer hem och ta bort den.

De tillåter inte att disken byggs upp.

En enkel sak, men en vana flesta behöver ofta påminnelser.

Köket är ofta rummet i hemmet där det kanske är den allra första röriga och smutsiga. Du lagar mat varje dag och tvättar inte och rengörs omedelbart och dyker upp snabbt.

- Mitt tips är att göra som kockarna, dvs att tvätta sig längs vägen. Det är en vana. Smuts och rester är inte lätt att bli av med om du lämnar den, så ta det genast. Det är mycket tillrådligt, Line Mercedes Åramnes, kvalitets- och träningsledare i CityMaid Home Service.

Är knappast överens.

- Det är definitivt en fördel att ta disken ofta. Det är mycket lättare att bli av med smuts då säger hon.

Ett annat knep Åramnes har är att alla i huset älskar att rengöra bordet, skölja disken och sedan lägga det i diskmaskinen om du har det.

TILLÅTER INTE sloka: Hallen är det första man ser när du anger ett hem, och ett flöde av ytterkläder och skor över räcket, mitt på golvet och bänkarna skapar en evig tid kaos. Häng upp jackor och sätt på skor så snart du kommer hem för en bra tid. Foto: PHOTO: Thinkstock

Undantaget är mat och brist på diskmaskin.

- Om du har en spricka och inte har en diskmaskin, rengör och skölj allt. Om du har mer i ditt hus kan du rulla på disken, tvätta disken och torka av bordet, säger Åramnes.

Slutsats: Ta upp disken och städa i köket så snart som möjligt - vilket sparar mycket tid och energi!

De är bakom saker

Denna vana och regel är alltid bra: Återvänd vad du får när du är klar.

Vill du någonsin ha en stor stack av DVD-skivor, tidskrifter, böcker eller leka i vardagsrummet? Det är förståeligt att det aldrig är synd att rensa det, men det är nästan tillräckligt för att bli av med taket på taket för helgen.

- Ett gott råd en kollega till mig hade fångat upp, är att aldrig gå ut ur ett rum utan att ha något med dig, säger telefoni Mercedes Åramnes, chef för kvalitet och utbildning i CityMaid Hjemmeservice.

Ett annat tips för att introducera den goda rengöringen är att ha en korg som står för att samla saker.

- Man tar ett rum åt gången, samlar vad som inte hör hemma och lägger till den på plats. Det här är snyggt att ha för "20-minuten", säger hon.

Slutsats: När du har sett en DVD, läs en tidning eller barnen har spelat med sina leksaker, lägg tillbaka allt där de hör hemma med en gång. Till exempel behöver du inte stressa som galna minuter innan du får gäster.

De smutsar damm och dammsugare regelbundet.

Låt inte allt vänta på helgen. Du vill mest koppla av då eller?

KONSTANT ERFARENHET: En vana med snygga människor har, är att ta disken direkt. De utsätter inte det och lämnar inte det för en dag eller mer, de gör bara det! Foto: PHOTO: Thinkstock

För att undvika taket på fredagar med tvätt, städning och dammsugning är det bättre att göra lite hela veckan.

Linje Mercedes Åramnes, kvalitets- och träningschef i CityMaid Home Service, rekommenderar att du lämnar dammsugaren i köket. Då är det lättillgängligt - kom ihåg att allt inte kan dammsugas.

- Använd den så snart som behövs. Personligen är jag förtjust i att ha produkter tillgängliga: Jag marknadsför alltid köksprayen och detsamma i badrummet där det ligger i garderoben, säger hon och lägger till:

- Tar bort fläck omedelbart och utför "20 minuter" , Jag tror att de flesta har kommit långt. Det kommer inte under en stol som många har ett mycket hektiskt vardagsliv. Därför går vi ofta till soffan och vill stanna där ett tag.

- Om vi ​​har några goda vanor kan vi sätta oss ner med gott samvete, säger Åramnes.

Slutsats: Tar du en liten och snabb rengöringsrundan kanske 2-3 gånger i veckan, så att du sparar dig för stor städning på helgen när du kan ligga på soffan och slappna av.

ALLTID ROTETESIDA: Led av det ja? Tja, rengör dina leksaker, DVD-skivor, tidskrifter och tidningar så snart du har avslutat det, låt det inte hoppa upp och alltid röra i vardagsrummet. Foto: PHOTO: Thinkstock

INTE VÄNTA PÅ SKIPPERTAKET: Dammsugare ett par gånger i veckan, släpp taket när det kommer fredag. En rengöringsspray och tyg är också alltid smarta att vara lättillgängliga. Foto: PHOTO: Thinkstock

ADVERT

Mest populära