All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

En kvadrat var som att gå till

planlösning: genom att stjäla En kvadratmeter från tid till annan kunde inredningsdesignern lösa problemen familjen var irriterande. Här kan du se layouten före (vänster) och efter (höger) renovering. Foto: FOTO: Inredningsarkitekt MNIL Bernt A. Pedersen.

Många norrmän drömmer om att borsta upp sina gamla bad.

Det kan finnas små och rimliga förändringar, men ganska ofta tidsgränserna med totalrenovering.

För Eva Tveit och familjen var problemet att badrummet helt enkelt var för litet. Men Bonytt hjälper till med att hitta en lösning!

Önskad extra handfat

- Det finns definitivt inget bra badrum att vakna upp till för familjen på fyra. Vi skulle gärna ha det större, luftigt och en extra tvätt, sade Tveit innan renoveringen.

Förutom att vara relativt slitna har badrummet sluttande tak, vilket innebar att lagringslösningar inte fungerade.

Det var generellt svårt att anpassa. Både sink och duschen var trånga. Badrummet var i grunden 8, 5 kvadratmeter, och det fanns lite garderobsutrymme.

Tog en kvadratmeter tid

Men genom att ta utrymme från hallen, badrummet torget och därmed lättare att dekorera.

Det fanns utrymme för ett dubbelt handfat och fler skåp. Och duschförhållandena förbättrades.

Badrummet är idag 9, 7 kvadratmeter.

Bonytt Hjälp

Bonytt hjälp är ett koncept där man som läsare kan ansöka och vinna 15-timmars interiör med hjälp av ett värde av 15 000.

Experten kommer hem till dig, och tillsammans kommer du fram till en lösning på dina inrednings utmaningar som skall fattas inom sex månader från arbetet påbörjas.

Hantverkare, material, möbler och inredningsprodukter kostar dig inom den överenskomna budgeten.

På Bonytt. Nej, du kan läsa mer om konceptet och få instruktioner om hur du ansöker om hjälp.

- Gå ut ur det röriga innan. Genom att ta lite av familjen fick en kvadrat bad som var lättare att möblera och nu det fanns utrymme för den förväntade extra handfat, säger inredningsarkitekt MNIL, Bernt A. Pedersen.

- Vad var den största utmaningen?

- Det ursprungliga badrummet hade en smal inbyggd dusch med sluttande tak. I duschen måste du ha full höjd och vi fick det efter expansionen. Duschen hade också vikningsväggar så att det inte tog onödigt utrymme ", sa Pedersen.

- Skråtak är alltid en utmaning, och jag har hållit en tät linje med låga vägghängda moduler. På grund av det sluttande taket är det extremt viktigt med roterande downlights för att förhindra blandning.

Fönstren i sluttande tak släpper ut mycket dagsljus, men roterande spatel i taket är en nödvändighet. Ofta är den maximala rotationen 30 grader, men i sluttande tak bör det vara mer.

BATTERI: Vägghängeskåp från Villeroy & Boch hjälper rummet att bli tydligare och underlätta rengöringen.Plattorna på golvet finns i två storlekar, för variationens skull. De små plattorna börjar på badets korta sida och fortsätter som en L under diskbänken, plattor från Ergon Alabasto Ground Coffee. Handfat från Vola, badkar från Duravit. Badplatsen är kaklat med samma plattor som på väggen och de största golvplattorna. Chokladbruna plattor ger kontrast till det vita sluttande taket. Glasväggen i hörnet kan sättas in i väggen, vilket sparar utrymme. Men bäst av allt är det äntligen uppe i duschen. Foto: FOTO: Espen Grønli

Två kakel på plattorna

Dessutom gjorde inredningsarkitekten ett försök att göra badrummet mer inbjudande. Tidigare fanns kakel på golvet, men panelen på väggarna och badets framsida.

- Det kan ofta vara svårt att kakel hela rummet, men eftersom gipstaket är så ljust, blev det en bra lösning här. För att skapa liv i rummet valdes två olika storlekar på golvplattorna, säger han.

Invånarna var mycket nöjda med lösningen.

- Vi har en extra handfat, vägghängda skåp och kakel som är bra att gå på. Inte minst har vi fått bättre rum, nu kan alla fyra vara i badrummet samtidigt om vi vill, säger Tveit.

DETALJER: Topp, från vänster: Slacken behöver inte vara rund eller kvadratisk. Den här långsträckta stålförslutningen är elegant placerad längs väggen, Purus Line. Glashylsan ovanpå skåpen är dekorativ och lätt att byta. Skåp från Villeroy & Boch. Längst ner ,. från vänster: Om du har sluttande tak är det viktigt att rotera nedljus för att förhindra blandning. Ofta är den maximala rotationen 30 grader, men i sluttande tak bör det vara mer. Plattorna är gjorda i två storlekar för att skapa liv i rummet, kallat Ergon Alabasto Ground Coffee och hittades på Fliskompaniet. Foto: Foto: Espen Grønli

ADVERT

Mest populära