All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

En skola på två ställen

De tre skolor Mesna, Lillehammer sekundär och Vargstad sekundär slås samman i två divisioner. En avdelning ligger söder om staden och en i norr. Därav namnet Lillehammer övre söder och norr.

Samgåendet ägde rum 2014, och i skolan börjar hösten 2016 byggnaderna som håller skolorna färdigställda, utvidgades och uppdaterades. Under ett år har konstruktion och rehabilitering pågått, medan skolorna har varit i full drift. Utvecklaren är Opplands läns kommun. Veidekke Entreprenør har haft uppdraget att bygga "South" tidigare Lillehammer high school, medan entreprenören nu Syljuåsen Gjövik hade kontrakt på nybyggnation och rehabilitering av "norr", tidigare Vargstad sekundära.

värdigt

SOUTH: Den nya byggnaden är trevligt egen stil av den gamla prakt byggs från 1858. "> SOUTH: Den nya byggnaden är trevligt egen stil av den gamla prakt byggs från 1858.

byggnader till South ligger på bergssluttningen ovanför kyrkan och park. det tornar de gillar ett slott av rött tegel och koppar, så den ärevördiga huvudbyggnaden har gjort sedan noteringen 1858 som latin och Realschule. skolan var stadens första magnifika byggnad. Byggd i framtiden stil, medeltida och romerska modeller, ritad av arkitekten Holtermann. byggnaden har utökats och renoverats ett antal gånger, senast i samband med fusionen. den gamla byggnaden vävstolar fortfarande axel med Southern Park och kyrka och har behållit sin auktoritet med en ny byggnad fin sed i både stil och material

Modern

NORTH.. Institutionen Nord är en ombyggd och kaross version av en byggnad från 1970-talet "> NORTH: Institutionen Nord är en ombyggd och kropp version av en 1970-talets byggnad.

Nordsektionen har en annan historia. Ursprungsbyggnaden går tillbaka till 1970-talet och har grundat Vargstad High School sedan 1996. Här samlas ämnena för hantverk, industri och design. Med expansionen gjorde det utrymme för elektronik, bygg och anläggning, teknisk och industriell produktion, yrkesskicklighet och hälsa och tonåren, liksom skolutrustning klasser för studenter som vill få tillträde.

Förutom en större nybyggnad har delar av den gamla byggnaden uppgraderats. Byggnaden nyrenoverades när Vargstad flyttade in i lokalerna i slutet av 1990-talet. Att skapa en helt ny och gammal, material och färger från tiden har lagt starka riktlinjer för dagens lösningar.

South

TRÄ OCH VINYL: Gallery of gym är rymliga och luftiga är golvet lagt en 2mm homogen vinylgolv, samma som i trappor och klassrum "> TRÄ OCH VINYL.: Gymnasiet är rymligt och luftigt. På golvet finns ett 2 mm homogent vinylgolv, samma som i trappor och klassrum.

När en skola ska renoveras och ombyggas under full drift krävs det både skolan och de personer som arbetar med projektet. - Men det gick väldigt bra här, säger Jon Arnfinn Sletten, chef för Malermestrene Indre Østland. De har haft alla målningar och läggning av golvbeläggningar. De har lagt omkring 4 000 kvadratmeter vinylbeläggningar i klassrum, korridorer och trappor, granit 2 mm från Tarkett.

- Det här är en kappa som vi säljer mycket i regionen, säger Vegar Skjørli, Tarketts man i distriktet. I Lillehammer skolbyggnad används samma färg i alla rum. Beläggningen finns också i 50 olika färger, med en sidsamling kallad Micro Granite i 12 färger.

LAKKERT: Det nya klassrummet har en grundmur av fanerplattor. Plattorna appliceras tre lager matt klarlack "> Målat:. Nya klass rum har en ändvägg av fanér Arken appliceras tre lager matt klarlack

HELA En trappa med beläggningar trappor... Väggarna är sandblästrade och målade. Den ljusa väggfärgen och den gråfärgade vinylbeläggningen finns i hela byggnaden. "> TOTAL: En trappa med trappor. Väggarna är sandblästrade och målade. Den ljusa väggfärgen och den gråmålade vinylbeläggningen finns i hela byggnaden.

GAMMAL OCH NY: Den gamla murens yttervägg ger en del av den gamla atmosfären till den nya byggnaden. Massiva trägolv, den svarta trappan och svartmålade pelare tar längre in i vår tid "> gammalt och nytt.. Ytterväggen i den gamla byggnaden ger något av den gamla atmosfären i den nya byggnaden fast parkettgolv, de svarta trappan och svartmålade pelare tar längre in i vår tid

en massa TRE.. den nya gymnasium är aktuell med väggar av plywood "> mycket ved: den nya gymnasium är aktuell med väggar av plywood .

STYRK: I styrrummet bredvid det nya gymnasiet finns vinyl på golvet och målade väggar. En liten detalj i tre är lister i ek "> STYRKA... I gymmet intill det nya gymnasium är vinyl på golvet och målade väggar En liten detalj i tre är lister i ek

North

nya och gamla: när nya och gamla bör förenas, kan det vara en utmaning när det finns många detaljer som behöver "> nya och gamla. när nya och gamla bör förenas , det kan utgöra utmaningar när det finns många detaljer som ska röstas.

Byggaren ville behålla befintliga beläggningar och dörrar och gav stark vägledning till uttrycket i den nya byggnaden. Färgerna var vita, mycket brunaktiga beige och grå, samt dörrar i ljust turkos. I det nya avsnittet ville du få fler färger. Lösningen var att färglägga nischer, korridorer, toaletter och garderober med relativt starka färger. Arkitekterna säger att många kompromisser behövdes under byggnadsperioden!

- Men övervägande av universell design respekteras enligt regler!

Färgerna tas från golvbeläggningen, Optima från Tarkett, en 2 mm homogen vinyl.Beläggningarna lanserades 1984, och samlingen består av totalt 64 färger. Färger och mönster justeras emellertid som trender förändras, så det var inte möjligt att hitta exakt samma som fanns i den tidigare renoveringen.

- Här var de färger som röstades bäst med vad som lagts till tidigare. Totalt 4 olika färger används, säger Vergar Skjørli och tillägger att det här är en produkt som utvecklaren har lång erfarenhet av och vet att den fungerar. Hållbart, enkelt underhåll och gott om golvyta för dina pengar.

blandas SPACE Golvet i den nya mingel området vid huvudingången är samma typ av vinylbeläggning som tillsattes i den angränsande byggnad 1996. Vägg färg S 3050-Y70R. "> blandas SPACE Golvet i den nya mingel området vid huvudingången . är samma typ av vinylgolv som lades i grannen byggt 1996. Väggfärg S 3050-Y70R

färger:.. det var lite färg i den "gamla" byggnad det var låt guider för färgerna i den nya byggnaden finns korridorer , nischer, omklädningsrum och toaletter färguppsättning med delvis starka färger "> färger: det var lite färg i". gamla "byggnad. Vad var kvar för färgerna i den nya byggnaden. Det finns korridorer, nischer, garderober och toaletter färgade med ibland starka färger.

SOFA: Som ett litet uttalande från vår tid finns en rund soffa runt en träpelare mot trappan. På golvet är föremål för en homogen vinyl som matchar golvet i den "gamla" byggnad "> SOFA.. Som en liten redogörelse för vår tid sträng ut en cirkulär soffa runt ett trä kolumn mot trappan på golvet läggs en homogen vinyl som matchar golvet i den "gamla" byggnaden

Green... det används olika färger i olika avdelningar Här är det färsk grön med väggar målade i färg S 2060-G90Y " > GRÖN: Olika färger används i olika avdelningar. Här är det friskt grönt med väggar målat i färgen S 2060-G90Y.

BLÅ: I en annan vinge är den blå. Toalettens väggar är målade i S1040-B. Under processen måste kostnaderna ofta skäras. Ursprungligen var det planerat att lägga golv med uppstående, bygga kapsling av cistern upp ti "> BLUE.. I en annan flygel har tagits i blå Väggarna på toallettet är målade i S1040-B Under Processen kostar ofta kostnader. Ursprungligen var det planerat att lägga golvkåpan med kanten och bygga cisternens insättning hela vägen upp till

ADVERT

Mest populära