All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

En produkt, tre priser

Den ursprungliga pusslampan: Holger Ströds IQ-ljus består av små identiska pussel. Genom att ändra antalet bitar kan du skapa nya former. Här är några av dem ... Faximile från www. IQlight. com Visa mer

Vi fortsätter vår nya serie av pussel. Nej, vi menar inte lampor som ger ett bra och starkt ljus så att du kan lägga pussel långt in i de små timmarna, men taklampor som monteras av en serie små bitar. Någon kan sätta sig ihop, andra blir förbryllade.

Vi har inspirerat några av de klassiska danska varianterna, från Normann Copenhagen Le Klint och inte minst IQ-ljus, men vi har valt några lite okända varianter.

give-away pris

Foto: Ikea mer

Vi har ljus i ljusa hyllor på flera av de billiga möbler återförsäljare, men denna lilla jäkla från Ikea fångade vår uppmärksamhet. Knappa Klöver kallade det - och absolut inte förvånande, det kommer platt packade, så att du får pusslet ihop själv ...

Lampan är gjord av polypropylen, med sina 25 cm i diameter, det är det minsta av de vi har sett. Vi tror fortfarande att det ger mycket ljus för pengarna.

Pris: 159 miljoner

Köpes: Ikea

Designer: Brylle / Jacobsen

För sjokoholikerne

Vad det ser ut i öppet tillstånd. Foto: Habitat Visa mer

Lampan Bländarhängen låter sinnet vandra mot solens rike och kartongens ädla konst. Är du bortskämd med att äta exklusiva praliner, kanske tankarna vandra även i riktning mot små chokladaskar - och det är inte konstigt: Lampan är inspirerad av dessa och kan svältande choklad hungriga stunder tyckas renaste lite bra butik!

De små lådorna kan öppnas, och även om de inte innehåller några söta frestelser, ger det roliga stjärnformade ljuseffekter till omgivningen.

Lampan är designad av Claire Norcross för Habitat och handlas av Room i Oslo. Även om de inte har någon butik, skickar de till hela landet om du frågar noga.

Pris: 795 NOK

Återförsäljare: R. O. O. M.

Återvunnet glans

Foto: Elisabeth Dalseg mer

Om vi ​​har obegränsade medel, väljer vi Flower Ball, av den unga sydafrikanska produktdesigner Heath Nash. Då får vi också ett gott samvete på köpet!

Denna lampa är gjord av gamla mjölkkartonger! Vi såg det i Rom för idéer på Fagerborg i Oslo - och kan göra det bra för att det luktar illa. Avslutat är det också.

Pris: 6. 300 kr

Återförsäljare: Rum för idéer

Om designer: Heath Nash

Vill du ha en speciell möbel och undra vilka alternativ som finns på marknaden? Skicka ett mail till [email protected] med en kort beskrivning och vi kommer att göra vårt bästa.

ADVERT

Mest populära