All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hundra dollar för ett hus

Krisen på den amerikanska bostadsmarknaden nämns ofta som den bakomliggande orsaken i världen nu ligger i relativa djupa nedgångar .

Dive Dive i huspriserna i USA har varit större på vissa ställen än andra, och vissa har sett möjligheter att göra sig en jätte fynd på bostäder under lågkonjunkturen. Gifte paret Sarah Wagner och Jon Brumit är bland dessa.

De köpte nyligen sitt första hus för bara 100 amerikanska dollar, drygt 640 kronor i dagens pris. Paret är både konstnärer, och berättar CNN att de lever på mycket begränsade medel har därför aldrig tidigare varit i åtanke att köpa ett hem. När de kom över huset till det mycket lockande priset, var de bara tvungna att ta chansen.

KONTROLLERA HÄR: Hur mycket kostar ditt hem din ?

Som vanligt: ​​En liten haka

Huset som paret har köpt kräver betydande renoveringsarbete, men det är inte ensamt att förklara avgivningspriset.

En annan förklaring till varför ett stort hus kan säljas till detta pris, är att huset ligger i ett bostadsområde i Detroit, som är ett av de områden som beskrivs som en av utgångspunkterna för den ekonomiska krisen USA.

Det bästa sättet att beskriva den ekonomiska situationen i området är att titta på arbetslösheten i staden, som i januari var upprörande 22 procent, en ökning med fem procentenheter på två månader. Ingen annan amerikansk storstad kan komma med lika dåliga arbetslöshetstal. Detta enligt den amerikanska kanalen ABC.

Kommer att göra något åt ​​situationen

Detroit har haft den tvivelaktiga skillnaden av toppade listan över amerikanska städer med mest brottet . Den ekonomiska nedgången har lett till att brottsligheten har ökat avsevärt. I Wagner och Brumits nya grannskap har stölder och eldstäder varit ett stort problem. Till exempel har de hittills övergivna hundratals hus försökt två gånger på kort tid.

Det gifta paret har emellertid inte blivit skrämd.

- Detta hus var värd $ 70,000 för två år sedan (ungefär $ 450.000 rött. Not.). "Det här är verkligen både fantastiskt och oerhört ledsen samtidigt", säger Brumit.

De tittar på bostadsinköp som ett tillfälle att förändra den kritiska situationen i området.

- Det här är vad vi har att arbeta med, måste vi försöka att förnya sig, säger Brumit, som hoppas att starta ett radioprojekt i grannskapet i sommar.

se lista: Dessa städer är bäst att bo - Oslo på 24: e plats

Rise i Norge

Här i Norge, fanns en allmänt pessimistisk stämning bland spelarna på bostadsmarknaden förra året senhösten. Priserna sjönk stadigt under ett halvår, och även de mest optimistiska agenter torkas leende och meddelas kraftiga prisfall ytterligare under 2009 .

För ett halvår 2009 vet vi att fakulteten hittills varit helt annorlunda. Hittills har priserna stigit månad för månad och den stora nedgången i priser som kom i höst fallet tas snart igen.

Priserna per maj 2009 är 1, 2 procent lägre än priserna var samma månad för ett år sedan. Priserna är 4 procent lägre än i augusti 2007.

Bostadspriserna finns här

Källor: CNN, ABC och Norges fastighetsmäklare

ADVERT

Mest populära