All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

En byrå, två transformationer

med färg kan du bli din egen trollkarl och skapa din egen förvandling antal objekt, möbler och hela rum. Här kommer vi att visa två olika lådor - som vid utgångspunkten var en och samma tallerkanna från IKEA.

Färg är lätt att redesigna, få dem mer personlig, uppdaterad i trendfärger eller anpassad till ett annat rum. Vi har förändrat en lackad furu byrå på ett lekfullt och pedagogiskt möbler som inspirerar barn att sortera och lägga tvätten i rätt fack. Samma byrå är också förvandlad till hallmöbler i vuxen stil med den trendiga säsongen av säsongen.

Här är stegen:

Gör en bra vidhäftning till färgen genom att borsta ytan med ett slipblock.

1. Tvätta möblerna med inredningen eller träet. Torka av med vatten och låt möblerna torka.

2. Borsta noggrant ytan med en slipskiva eller ett fint slippapper. Det ger en bra vidhäftning till en tidigare målad eller målad möbel. Även tidigare obehandlat trä måste borstaras för att avlägsna fiberavlägsnande. Kom ihåg att slipa i träets riktning.

Torka bort slipmedel med en torr mikrofiberduk.

3. Torka sedan av grytan med en mikrofiberduk.

4. Sparkle över några skåror och sår i möblerna. Häll över och torka bort dammsugaren.

Lägg på tejp på ytor som inte behöver målas.

5. Inuti lådorna måste förbli orörda och måste därför skyddas med maskeringstejp. Använd ett tejp som ger skarpa kanter.

6. Applicera primer innan du börjar måla med önskad färg.

7. Skruva vredarna ur byråskåpet och håll dem i skruven så att det blir lättare att måla dem överallt. Lossa sedan knoppen i till exempel en tom flaska och låt den torka.

För skurkar och krokar och detaljer, använd en liten borste av bra kvalitet, här Jordan Ultimate slant.

8. För kanter, knutar och andra detaljer där precision krävs, använd en snedborste.

Använd rulla till de större ansikten och stryk ut med en förare (efteråt).

9. Måla ansikten av önskad färg. På större ytor använd rulla för jämn mark och järn över med en anfallare för att bli av med den rullande strukturen. Använd en färg som är konstruerad för trä, paneler och möbler som ger en robust yta.

Chest-tid

En av de starkaste färgutvecklingen är mättade pasteller som är särskilt lämpade för naturliga material och trä.

En av de viktigaste färgtrenderna för 2016 är vågat mer när man målar inomhus. Vi kanske gillar att blanda matt och glansigt och använda olika färger och strukturer på olika ytor i ett rum eller på en och samma möbler. En av de starkaste färgtrenderna är mättade pasteller som är särskilt lämpliga för naturmaterial och trä.På byråan för tiden har vi använt sex olika färger, och låt benen och vissa lådor förbli oförändrade.

Barnstolar för barn

Med kritmålning på lådfronterna kan du rita bilder av vad som finns i ditt hem.

Nu kan du få skolpresentfärg i över 300 olika färger, förutom klassisk svart. Att färgen nu kan brytas i favoritfärgen möjliggör helt nya applikationer. Vi kan använda talfärg på väggar, möbler, dörrar och hyllor och måla roliga detaljer där svart kan ha blivit alltför dominerande.

Här har vi använt målningar i olika färger på tre lådor lådor, och faktiskt använt samma färg som väggen på en av dem. Knutar och två av lådorna är målade med slitstark färg för möbler och trä.

Med målningen på lådfronterna blir det ett enkelt och roligt spel för barnet att hålla rummet städat. Använd krita för att rita bilder av vad som går in i lådan, för när varje fall har sin plats, lär barnet på ett roligt sätt att hålla koll på kläder och lek.

Bröst på IKEA

PS 2012-kollektionen är gjord av massiv tall, som är ett slitstarkt och lättviktigt naturmaterial. Ytan appliceras på akryllack.

- Lådorna är målade röd inuti och ger en vacker kontrast till utsidan med de synliga ringarna som ger trädet ett naturligt mönster. IKEA PS 2012-lådan är tillverkad i snabbare tallar, vilket gör det möjligt att producera större mängder material på kortare tid och sparar känslig skog samtidigt ", säger IKEA-designer Ehlén Johansson.

ADVERT

Mest populära