All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rea

När du har sålt en valp

En dag i rättegångskostnader mellan 40.000 och 60.000 respektive. Om du förlorar måste du också täcka den andra partens juridiska kostnader som regel. Husköpare bör därför tänka noggrant innan de går till domstol för att kräva en prissänkning eller höja inköpet.

söka professionell hjälp

I situationer där badrummet läcker eller vatten svallande i källaren, får du oftast en hel del goda råd från vänner och bekanta, snickare, rörmokare och entreprenörer.

- Om du tror att det finns en allvarlig brist på bostad behöver du en advokats hjälp. Detta gäller alla engångsfall, betonar advokat Anders Leisner i Huseiers Landsforbund. - Reglerna är komplicerade. Som regel finns det mycket pengar, och så är det lätt att komma i domstol.

Det är köparen som har bevisbördan för att den annonserade förhållandet representerar en brist efter avyttra lagen. Detta innebär att orsaken, omfattningen och eventuell sanering av förhållandet måste dokumenteras av köparen.

Om man anser att det finns ett fel köparen kan kräva rättelse, prisavdrag, annullering, ersättning eller undanhålla inköpspriset.

- Det kan vara farligt att avvisa säljarens erbjudande eller kräva att korrigera en brist, säger advokat Kjell Bentestuen advokatbyrå Kjaer & Co. Då kan köparen förlora rätten att kräva en prissänkning eller att höja inköpet. Det är lättare att få en hörsel för att korrigera fel och försummelser, prissänkning eller ersättning än att hämta hemköp. Enligt Bentestuen är prissänkningarna mest praktiska.

- Om du väljer att gå till prisminskning och kanske också en ersättare, kan du leva med de nackdelar som följer. Om du väljer att höja ditt köp, kan du slå tillbaka på allt. Men att köpa ett köp är vanligtvis mycket svårt, säger advokat Anders Leisner. Höjning kan endast ske när felet innebär en väsentlig avtalsbrott.

Med ett köp innebär det att köparen returnerar fastigheten mot att returnera sina pengar. Dessutom kan köparen kräva en ersättning för förlust som han eller hon har lidit av handeln. Om det finns anledning till uppsägning ska köparen inte bära några utgifter. Höjning innebär att du får tillbaka köpeskillingen.

- Det kommer givetvis att innebära mycket problem och tidskort, men du borde inte lida någon ekonomisk förlust ", säger Leisner.

ADVERT

Mest populära