All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

På möbler parti i Milano

Inredning och design entusiaster flockar till Milano nästa vecka för en av världens viktigaste inredningar; möbelmässa i Milano.

Mässan i Milano är inte bara en sluten mässa för branschen, men ett folkparti som markerar staden för en hel vecka.

Om du är intresserad av design och inredning, är detta en av årets viktigaste händelser. Är du avslappnad turist, kan du få så mycket ut ur händelsen, bara veta var - när - och hur.

Kontrollera dig själv: Vad är ditt hem värd?

Gyllene triangeln

Utställningsplatserna är täta, har tre våningar och har 18 hallar.

Foto: Nora Aartun

Visa mer Möbelmässan är främst ett försäljningscentrum. På Missonis ställning förra året var det hektisk aktivitet.

Foto: Elisabeth Dalseg mer

Vi börjar med när: Från onsdagen den 16 april är utformningen av dagordningen, absolut hela staden och det skulle vara svårt att undvika med några händelser.

Vill du söka evenemang, rekommenderar vi att du bege dig till en eller flera av följande tre områden:

 • Rho Fiera , mässområdet
 • Zona Tortona , i gamla fabriker och filmstudior <999 > I mitten
 • , norr om katedralen. Den faktiska mässan

Möbelmässan iSaloni Mobile är till stor del en stängd mässa, från den 16 till den 21 april, men öppnar också för allmänheten söndagen den 20 april.

Det jätte utställningscentret i Milano är ungefär en halvtimme med tåg från centralstationen, och stoppet heter Rho Fiero. Utställningsplatserna är täta och ganska oöverstigliga, mässan har 18 halls över flera nivåer - och glöm bara att ta med allt. Vi rekommenderar att du sätter dig ner med katalogen när du anländer, och ta reda på vilka tillverkare eller vilka typer av möbler du är intresserad av. I år finns det också många köks- och badrumstillverkare som uppvisar.

Vi rekommenderar också en rundtur i den del av mässan som heter Salone Satellite, som är för studenter och nyetablerade företag.

Tips:

Den roligaste nyheten du brukar hitta i hall 5, 8 och 12. På webben:

iSalone Mobile Transport:

Ta tåget eller väg till Rho Fiero ( röd linje) Zona Tortona

Fördelen med att ha på sig en möbelmässa är tydlig:

Det finns alltid möjligheter att sitta och vila dina ben. Hängmattorna på danska Fatboys ställning i Zona Tortona var populära förra året. Foto: Nora Aartun

mer South Milano Zona Tortona, och den här veckan i april flyttar ett antal designers och tillverkare i de gamla fabriksbyggnader och tom filmstudio.

Tips:

Börja med Via Tortona, här är de största tillverkarna samlade i större komplex. På webben:

Zona Tortona Transport:

Det finns bussar från stadens centrum, bland annat från Triennaleparken, men vi rekommenderar att du tar vägen till Porta Genova eller San Agostino (grön linje) Centre

Du behöver dock inte komma ut ur centrum för att komma runt händelserna.I huvudgatorna norr om La Scala och Duomo.

Vi rekommenderar att du tar baseras på Via Manzoni och gå med strömmen, antingen västerut till Triennale Park, norr till Brera-området, eller österut mot San Babila.

Ron Arads stolar i Triennale Park var populära hos både stora och små förra året.

Foto: Elisabeth Dalseg

mer Tips:

Håll i din plånbok. Vissa möbelaffärer med modebutiker stänger, och det är lätt att glömma att euron inte är så gynnsam för kronan som dollarn och pundet. Milano är dyrt. På webben:

Klickbar Centrera kartan Transport:

Ta sökvägen till Duomo (gul eller röd linje) Fira

Eftersom de flesta i branschen samlas i Milano vid denna tid, användning De flesta tillverkare och designers har möjlighet att bjuda in till en fest. Från klockan sex varje kväll finns det små och stora cocktailföretag, eller mer informella vyer - och utsökt mat och dryck serveras.

En fin guide till de olika utställningslokalerna och cocktailsna finns på webbplatsen för den italienska tidningen Interni. (De håller på att uppdateras, men är ändå igång före händelserna börjar onsdagen den 16 april.)

Tips för nybörjare:

Vi rekommenderar tre saker som turen ska glida smidigt:

Bra skor < 999> Vatten

 • Karta eller Guide Boka
 • Läs också:
 • Hur man överlever arbetsstoppet.
 • Du kan gå från butik till butik, från showroom till utställningslokalen, och ta möbelnyheter i sikte, medan du smuttar ett litet glas - och det mesta är gratis. Observera att italienarna har en nykter, kontinental dryckskultur. Sitt inte framför baren och böja ner. Det är mycket bättre att gå vidare till nästa plats. Tips:

  Ser du en lång kö utanför ett showroom, passerar du. Då är det nog en fest som kräver en inbjudan, och om du inte gör det kan du glömma att komma in. Klocksystemet är extremt styvt och du kan riskera att du står i linje i timmar och sedan avvisas i dörren. Gå till de ställen där det inte finns något utanför.

  DinSide Bolig rapporterar också från årets mässa - följ. Här hittar du årets norska möbelnyheter

  Fredag ​​kväll är det en fest i Zona Tortona-området. Här från förra året, på Superstudio Piu, där ett antal utställare har sin egen lilla mini-mässa.

  Foto: Elisabeth Dalseg

  Visa mer
  ADVERT

  Mest populära