All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

På möbler parti i Milano

inredning och design entusiaster flock till Milan denna vecka för en av världens viktigaste inredningsmässor; den internationella möbelmässan i Milano. Eller iSalone Mobile, som mässan själv heter på italienska.

Men mässan i Milano är inte bara en sluten mässa för branschen, så till exempel, gåva och inredning mässan är här hemma, men en folkfest som sätter sin prägel på staden i en hel vecka.

Om du är intresserad av design och inredning, är detta en av årets viktigaste händelser. Är du avslappnad turist, kan du få så mycket ut ur händelsen, bara veta var - när - och hur. Och du kommer att lära känna här.

Läs mer om design och inredning av DinSide

Golden Triangle

Vi börjar med när: den 22 april monter design på dagordningen, den absoluta hela staden och det skulle vara svårt att undvika med några händelser.

Utställningsplatserna är täta, har tre våningar och har 18 hallar.

Foto: Nora Aartun

Visa mer Möbelmässan är främst ett försäljningscentrum. På Missonis ställning förra året var det hektisk aktivitet.

Foto: Elisabeth Dalseg mer

Vill du söka evenemang, rekommenderar vi att du bege dig till en eller flera av följande tre områden:

 • Rho Fiera , mässområdet
 • Zona Tortona , i gamla fabriker och filmstudior
 • I centrum , norr om katedralen.

Utställningen

Møbelmessen, iSaloni Mobile, är oftast en sluten mässa, 22-27 April, men också öppnar för allmänheten på söndag 26 april.

Den jätte mässan i Milano ligger ungefär halv en timme med tåg från centralstationen och slutar kallas Rho Fiero. Utställningsplatserna är täta och ganska oöverstigliga, mässan har 18 halls över flera nivåer - och glöm bara att ta med allt. Vi rekommenderar att du sätter dig ner med katalogen när du kommer och ta reda på vilka tillverkare eller vilken typ av möbler du är intresserad av. I år finns också många köks- och badrumstillverkare uppvisar.

Vi rekommenderar också en rundtur i den del av mässan som heter Salone Satellite, som är för studenter och nyetablerade företag. Den norska duoen Skogstad | Våld är representerad här i år.

Tips: De största tillverkarna tenderar att uppvisa i hall 5, 8 och 12.

På webben: iSalone Mobil

Transport: Ta tåget eller väg till Rho Fiero ( röd linje)

Zona Tortona

fördelen med att gå på möbelmässan är klar: det finns alltid möjligheter att sitta ner och vila fötterna. Hängmattorna på danska Fatboys ställning i Zona Tortona var populära förra året.

Foto: Nora Aartun mer

South Milano Zona Tortona, och den här veckan i april flyttar ett antal designers och tillverkare i de gamla fabriksbyggnader och tom filmstudio.

Tips: Börja med Via Tortona, här är de största tillverkarna samlade i större komplex.

På webben: Zona Tortona

Transport: Det finns bussar från stadens centrum, bland annat från Triennaleparken, men vi rekommenderar att du tar vägen till Porta Genova eller San Agostino (grön linje)

Se bilder från förra årets mässa här

Centrum

Men du behöver inte lämna centrum för att komma igång. I huvudgatorna norr om La Scala och Duomo.

Vi rekommenderar att du tar baseras på Via Manzoni och gå med strömmen, antingen västerut till Triennale Park, norr till Brera-området, eller österut mot San Babila.

Ron Arads stolar i Triennale Park var populära hos både stora och små förra året.

Foto: Elisabeth Dalseg Visa mer

Tips: Håll din plånbok säker. Vissa möbelaffärer med modebutiker stänger, och det är lätt att glömma att euron inte är så gynnsam för kronan som dollarn och pundet. Milano är dyrt.

På webben: Klickbar Centrera kartan

Transport: Ta sökvägen till Duomo (gul eller röd linje)

Fira

Eftersom de flesta i branschen samlas i Milano vid denna tid, användning De flesta tillverkare och designers har möjlighet att bjuda in till en fest. Från klockan sex varje kväll finns det små och stora cocktailföretag, eller mer informella vyer - och utsökt mat och dryck serveras.

En fin guide till de olika utställningslokalerna och cocktailsna finns på webbplatsen för den italienska tidningen Interni.

Tips för första gången resenärer:

Vi rekommenderar tre saker för turen att gå smidigt:

 • Bra skor < 999> Vatten
 • Karta eller Guide Boka
 • Läs också:
 • Hur man överlever arbetsstoppet. Du kan gå från butik till butik, från showroom till utställningslokalen, och ta möbelnyheter i sikte, medan du smuttar ett litet glas - och det mesta är gratis. Observera att italienarna har en nykter, kontinental dryckskultur. Sitt inte framför baren och böja ner. Det är mycket bättre att gå vidare till nästa plats.

  Tips:

  Ser du en lång kö utanför ett showroom, passerar du. Då är det nog en fest som kräver en inbjudan, och om du inte gör det kan du glömma att komma in. Klocksystemet är extremt styvt och du kan riskera att du står i linje i timmar och sedan avvisas i dörren. Snarare gå för de platser där det inte finns något ute - om du inte är extremt bra att chatta på en fest. Här hittar du årets norska möbelnyheter

  Fredag ​​kväll är det en fest i Zona Tortona-området. Här från förra året, på Superstudio Piu, där ett antal utställare har sin egen lilla mini-mässa.

  Foto: Elisabeth Dalseg mer Denna artikel har tidigare publicerats på DinSide, och var senast redigerades i april 2009

  ADVERT

  Mest populära