All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"På dagen vi skulle bestämma golvet var Nina fysiskt sjuk av press"

februari 2017

när bestämma saker i hela huset, blir det en del att avgöra. Särskilt i början, när vi inte hade sett huset i verkligheten. så att välja en lite i mörkret, och satsar på att det kommer att bli bra i slutändan.

  • Detta är en del av vi på Villas-serien "Hjälp, vi bygger hus", som följer familjen Talmo väg mot drømmethjemmet Stavern. Läs alla frågor i serien här.

Standard leverans på trappan är i furu-utförande. tall samlats i steg kan nog vara lite för mjuk för oss som har en hund på 50 kg. det hade varit mycket ledsen om de nya trapporna förstördes Det första året eftersom Ask glömde lite upp och ner. Det kan vara värt att uppgradera trinna till ek eller en hårdare tre typ. Efter att ha tittat på vad de hade på Trappes Pesialisten hittade en "Empire Classic" trappa som var väldigt trevlig.

  • Läs också: Vilken trappa passar ditt hem bäst?

Den tillfälliga trappan och ett exempel på det vi har valt. Foto: Vegard Talmoen och trappspecialist.

Läs också:

"Vi ligger på golvet för ett tag innan vi bestämmer oss för att bryta allt"

Golvläggningen gick från himmel till helvete på kort tid.

Jakt på drömgolvet

På dagen skulle vi köpa golv för hela huset, var Nina fysiskt sjuk från trycket. Tänk om vi valde fel? Till 130 kvadratmeter! Även på golven var vi tvungna att uppmärksamma hunden. Det måste vara laminat, inte parkett.

  • Läs också: Hur man hittar rätt golv till de olika rummen i hemmet.

Förra året hade vi sett ett fint golv på Fix Bolig i Larvik när vi var där för att köpa golvbeläggningar till vår gamla lägenhet. Det var ett extravagant XXL Oak Nature laminatgolv med en mörk, varm färg. Efter det har vi sett några andra golvbrädor i samma kategori, utan att bestämma något.

Nästa gång vi kom till affären hittade Nina samma våning utan att titta på plåstret. Det var ingen tvekan om att detta var rätt golv för oss. Vi spenderade dock länge i affären, gick fram och tillbaka mellan linjerna och kontrollerade golvet i all slags ljus, både inifrån och ut.

  • Lär känna Talmoen-familjen här bättre!

Ny diligenshelg - med golv

Nu i februari var huset äntligen redo för ett litet våning. Än en gång hade vi tur och haft Ruth och Trond på en bra helg. Vi ville verkligen börja golvet när de var här för tre veckor sedan, men nu är vi glada att vi väntade på hela tegel- och pusrararbetet på väggarna som ska göras.

Läs också:

"Vi har lånat en professionell färgspray"

Det sägs att rätt utrustning är hälften av jobbet. I det här fallet är det förmodligen ännu mer.

  • Se Vegards mousserande skola här.

Trond hade sitt bord så att vi kunde dela golvbrädan. Jag tog loppet och orsaken till att kappa ändarna. Efter en liten torka på Marks rum satte vi oss. Först var hela golvet rept för lick och limrester. Alla oegentligheter måste tas bort innan vi kan börja. När golvet kände "rent" när vi sträckte vår hand över ytan började vi beräkna lite på bredden av rummet mot golvbrädans bredd.

Okej att veta om vi behöver dela upp den första bordet för att inte sluta med en tunn tävling på den sista som blir svår att fånga. Trond och Vegard arbetar exakt, så att de får ett minimum av skärningar och att lederna hamnar på lämpliga ställen.

Bildlistan bygger 15mm från väggen, så genom att lägga en 8mm golvplatta överst på brädet bildade vi en trollkarl mot väggen på 8mm. Sedan har golvet ett litet lekrum för att expandera på fuktändringar.

Läs också:

Därför kommer alla att ha denna terrass

Drömmen om att njuta av långa sommardagar på en perfekt uteplats förblir ofta bara på tanken. Denna terrass ger dig drömplatsen - utan alla extrafunktioner ...

Läs mer om hur temperatur och luftfuktighet påverkat ditt golv här.

  • Golvet vi har valt har mycket stora golvbrädor. De är 24 cm breda och mycket långa. När vi ställer upp bord för bord täcker vi väldigt snabba områden.

Färdiga golv var täckta med kartong, så det bör inte förstöra tiden vi har lämnat för att slutföra.

Missa inte fortsättningen av husprojektet - anmäla dig till vårt nyhetsbrev här!

Markens våning var den första i huset som var färdig.

ADVERT

Mest populära