All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Gamla trappor i en ny skepnad

Många av oss har blivit mycket medvetna om de färger och material som omger oss hemma, särskilt på väggar, golv och möbler. Trappor å andra sidan är en annan historia. De brukar stanna som de alltid har varit, och när rummet ska renoveras beaktas de inte ens.

De befinner sig som trampade på, dag efter dag, år efter år, och det skulle då bara rättvist att de inte är lite märkt av tidens tand - med trötta steg, sliten färg, gulnade träslöjd, shabby golv eller mattan. Det finns många variationer av små och stora trappor, som säkert skulle vara mycket mer dekorativa och till det stora utomhus om de fick en ansiktslyftning.

Markera eller dölj

Varma, gyllene färger betonar trappans form och stil.

Du kan självklart välja att låta hela trappan gå i ett med omgivningen, färgstarkt, vilket kommer att få en minskande effekt. Kanske är det en del av det, som ett inlägg, räcke eller liknande, som är värda att lyfta fram med dina egna färger, eller hela trappan kan färgen vara hela. Här kan både trappan och storleken på rummet påverka valet.

En lång version av arten ... Här är fyra färger antagits: S1502-Y på slitbanan, S 3005-Y20R på stammar och stringers, S 8010-Y70R på spröjsar och S 8505-Y80R på posten. Handlängden är naturlig.

Färger

Den gamla trappan var målad i två färger. Trappor, rep och stolpar är ljusgråta; S 1502-Y, den inre mörkare grå; S 2502-Y. Handlängden är original, medan väggarna har en ny blå färg; S 2010-R90B.

Vårt meddelande är klart: Var inte rädd för att använda färger! Var det på scen, räcken eller fångster. För skullens skull - i detta sammanhang betyder färger inte stora kontraster eller hög färgstyrka, som bilderna visar trappan illustrerar. Glansen kan också ha stor betydelse för resultatet, och blandning av glansgrader, vanligtvis i samma färg, kan ge spännande resultat.

Handledare, fönster och bottensidan av trappan har färg S 3020-B50G och turkos färg på botten ger trappor gravitation. Resten av den har färg S 2002-Y, väggarna S 2005-Y30R.

ADVERT

Mest populära