All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Gamla glans i ny skepnad

De två trähusen från 1878 var polisstationer fram till 1950-talet. Idag är Boligbygg ägare till byggnaderna, som ligger på stadens gula lista för skyddade hus. De är nu kapabla av alla regler och antikvariska principer för konsten - framgår av Boligbygg, i nära samarbete med Byantikvaren i Oslo.

Materialval

UNDERSÖKNING Lös färg har tagits bort och husen har skrotats för hand. Dålig panel ersätts av malmfuru och nytt tak läggs till. Mycket av den gamla färgen måste vara som ett historiskt vittnesbörd. .. (Foto: bostadshus Oslo KF) "> MOVE lös färg tas bort och husen är färdiga skrapas hand Poor panel ersätts med malm tall och nytt tak läggs Mycket av den gamla färgen skulle vara, som en historisk vittnesbörd (Foto: Boningshus Oslo KF).

Original panel från 1878 står fast, medan delar av kläder som är senare var ruttna och ersätts med malm tall det är samma art som i de nya fönstren, som är kopior. .. av den ursprungliga

färger och linolja

Historiskt färger Ny kostym, gamla färger Johnny Spangen med miljömål ljus i lager, och fann den gula färgen av locket,. S 1515-Y Nya fönster är sanna kopior av . original, målade i S 7020-Y70R (Foto: Boningshus Oslo KF) "> Historiskt färger Ny kostym, gamla färger. Johnny Spangen på Miljømal slog in lagen, och hittade klänningens gula färg; S 1515-Y. Nya fönster är trogna kopior av originalet målat i S 7020-Y70R. (Foto: bostäder Oslo KF)

De fönster och väggar, i att bygga betecknad önskan, målade med linolja - beklädnad i tre steg; pris, mitten och topplag.

- Gamla hus och linfrö färg faller ihop, och i mina ögon är det nästan nödvändigt. Det är emellertid viktigt att använda rätt typ, "understryker Johnny Spangen, chef för Environmental Matters, som har levererat all färg.

Fönstren levererades i färgen S 7020-Y70R, som även har hörnlåda. Fasadfärgen uppträdde emellertid under flera lager av färg, försiktigt repad av Spangen.

- Jag gjorde flera färgstreck och den gula färgen som motsvarade S 1515-Y var en gangster. Det var en rolig process och ett spännande projekt att följa, säger han.

En annan uppgift

Regnbuen Malermesterbedrift AS har gjort grundarbete och målning av fasaden. Geir Kristiansen, målare och chef för företaget säger att det har varit ett intressant och roligt jobb och att slutresultatet var väldigt trevligt.

- Vi tog bort endast lös färg, med handskrapor, för Byantikvaren tillät ingen mekanisk behandling. De ville också behålla det mesta av tidigare målskikt, både för att hålla det gamla emblemet på byggnaden och som en dokumentation av färgerna för framtiden, tillägger han.

ADVERT

Mest populära