All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Gamla historien var ny

Det var önskvärt från renoveringens början att behålla så mycket av de gamla materialen som möjligt. Köket är stort och luftigt enligt husägarnas önskningar, med gott om plats för många gäster och social matlagning. Virkeväggarna är originala och har en mjuk lerafärg som bildar en varm ram för inredningen. Det placerade nytt golv, som tillämpas pigmenterad olja och klarlack, och med det har fått ett varmt klingande och slitstark yta.

Kontrast

Spännande kontrast mellan gamla väggar och nya köksmöbler i snygg, modern stil.

I det gamla huset, har vi funnit en underbar balans i kontrasten mellan de gamla ramar och moderna inslag, inte minst i form av en tät kök mot den grova timmer.

Familjen först såg en vit vit upplaga med skåp helt upp till taket. I samråd med inredningsarkitekten insåg de att så mycket vitt skulle skapa en ganska stark kontrast mot de andra ytorna, och att höga skåp skulle gömma för mycket av de ädla väggarna som är förpackade med historia. Istället föll valet på mörkgrå skåp, i en tight, modern stil. Som ett resultat har rummet ett mycket lugnare uttryck än om de hade valt vit.

Väggarna är lera färgade tak och trösklar vita golvet mörkbrun, dekor mörkgrå och dörrbladen i dämpad mintgrön.

Färgpalett

Den gamla stolen har återanvändits och fungerar som en annan och färgstark bokhylla för kokböckerna.

Alla använda färger finns på de gamla materialen och ytorna under renovering. Att veta detta när du går in i rummet gör verkligen något för atmosfären. Väggarna är lerafärgade, takvita, golvet mörkbrunt, interiören mörkgrå och dörren lämnar i dämpad mintgrön. Nyanser av den senare färgen tas också upp i flera av de andra rummen i huset.

Glossy

Genom att välja olika glansnivåer på de olika ytorna kan du enkelt skapa spännande lösningar. Här används semi-glossfärg på väggar och dörrar, fulla ämnen på ramar och lister medan kökets inredning har en silkematta. De olika glansuttrycken ger livet till interiören.

Prata om ett drömkök! Med stämda färger och rent dansutrymme är det bra för dagen. Golvet skapar vikt med sitt mörka, varma ljud.

Tysta tonade färger skapar en bra atmosfär. De gardinfria, vitmålade fönstren ger mycket ljus.

ADVERT

Mest populära