All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Oljebehandling med färg på trägolv

Fler leverantörer är på marknaden med färgade olja för golv. En enkel tallgolv kan färgas i klassiska färger som merbau, körsbär, ek och andra traditionella skogar. Behandlingen ger samma skydd för golvet som vanlig oljebehandling gör. Resultatet är ett elegant och slitstarkt golv som har bra skydd mot fett, smuts och vatten.

Produkten passar bäst för lätta skogar, som aska, tall, ek och bok. Observera att färgen skiljer sig från olika typer av trä och varierar med antalet kappor du lägger till.

Därför rekommenderas att du gör ett exklusivt test i förväg för att hitta önskad färg. Använd samma typ av material för provet som golvet. En behandling på ek ger inte samma resultat som på tall, eftersom skogen drar in oljan annorlunda.

Den golv som ska behandlas måste vara nyklippt eller obehandlad och fri från gamla färg- och oljerester. Veden måste tvättas ordentligt med träet. Denna typ av tvätt rensar djupt, vilket ger en bra grund för olja att dra jämnt in i träet. Oljan kan appliceras manuellt om golvet är under 15m2. Om golvet är större rekommenderas att oljan utförs med en maskin för ett jämnt och jämnt resultat. Rekommenderad applikationssätt beskrivs av tillverkarna.

ADVERT

Mest populära