All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Olja ett tidigare smurt och tvålbehandlat golv?

- Det är bra att slipa och olja den här våningen. Att få färgen att matcha kan dock vara en liten utmaning, men du kan lyckas få det lika, säger Per Lund Nielsen, chef för tekniska tjänster på TreStjerner.

När du glider ner golvet kommer du tillbaka till träets ursprungliga färg, och köksgolvet kommer troligen att vara mycket ljusare än de andra våningarna.

- Det handlar om att hitta en pigmenterad olja som mest liknar de andra våningarna, så det lönar sig att titta på och eventuellt låna med honom för att försöka hem från färgförsäljaren. Trestjerner Gulvolje kan blandas i många olika färger, berättar Nielsen.

När du har hittat rätt nyans, vill du också prova oljan i en liten synlig plats på golvet för att se om färgen beter sig som ditt golv som det gjorde på testhylsan.

- Efter att golvet har rivits ner, bör du också noggrant rengöra trästensgolvet för att ta bort eventuella rester av tvålbehandling och för att ge oljan den bästa möjliga ytan, vilket igen undviker sköldar, säger Per Lund. Nielsen.

När golvet slipas och rengörs, använd endast oljan enligt tillverkarens anvisningar.

Illustrativ bild som visar trägolv som appliceras på Tre Stones Gul i färgen Vit.

ADVERT

Mest populära