All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Olja gör desktop resistenta

Olja är en bra behandling för att få en sådan styrelse att tolerera mer, men vilken typ av olja har mycket att säga om resultatet är bra.

- Det finns många dåliga oljor och möbel polermedel på marknaden. Dessa innehåller ofta för mycket lösningsmedel och avdunstar i stället för att skydda veden, säger Alanor Audun Klauseie.

Om du försöker olja igen med en bra olja, får du förmodligen ett mycket mer resistent bord. Men först är det viktigt att ytan rengörs.

Förberedelser för olja

Det bästa sättet att rengöra bordet beror på de fläckar ytan har. I många fall är det tillräckligt att gå över med Liberon Møbelrens, som effektivt avlägsnar smuts och fläckar.

Om detta inte fungerar, använd ett slippapper eller Liberon Stripper, som är en färg- och färgavlägsning. Den senare kommer att ta bort fläckar och rester av gammal behandling utan att påverka ytan på bordet. Följ tillverkarens instruktioner.

Olja med god olja

När bordet är rent och torrt kan man börja med olja. Känn dig fri att lägga till några extra dollar till en bra olja - det kommer att löna sig på sikt, vilket ger ett mycket mer hållbart resultat.

- Med Liberon Finishing Oil får du en resistent yta som inte utsätts för fläckar. Upprepa oljebehandlingen två till tre gånger för ett extra hållbart resultat, rekommenderar Klauseie och betonar vikten av att bordet får torka noggrant mellan varje oljebehandling.

För att se om ytan är mättad med olja är dropptestet ett enkelt verktyg. Om du dricker lite vatten på bordet och pärlorna är på ytan, har du applicerat tillräckligt med olja. Om vattnet rinner ut i träet, bör du applicera en annan oljebeläggning.

ADVERT

Mest populära